Lancering Digital Trust Center

Lancering Digital Trust Center

20180607 lancering digital trust center.jpg07 June 2018

Vandaag, vrijdag 8 juni, is digitaltrustcenter.nl live gegaan. Daarmee is een belangrijke stap in het weerbaarder maken van bedrijven tegen cybercrime gezet.

Waar het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) zich als kenniscentrum richt op de vitale sectoren (zoals bijvoorbeeld banken, telecom- of energiebedrijven) en overheid, zet het Digital Trust Center (DTC) zich in voor het bredere bedrijfsleven, waaronder MKB. 

Om recht te doen aan de grote variëteit binnen de doelgroep van 1,6 miljoen bedrijven, kiest het DTC voor een stapsgewijze aanpak om de bedrijven te helpen met veilig digitaal ondernemen. Met de livegang van de website richt het DTC zich in eerste instantie op de grote groep bedrijven die nog aan het begin staan van veilig digitaal ondernemen. De komende jaren breidt het DTC haar aanpak verder uit naar andere groepen bedrijven in de doelgroep. 

Op de website biedt het DTC ondernemers verschillende producten en diensten, zoals ‘de 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen’, waarmee ondernemers direct aan de slag kunnen. De adviezen bevatten een concreet handelingsperspectief om veilig digitaal ondernemen direct in de praktijk te brengen. Door bestaande en nieuwe informatie over veilig digitaal ondernemen te bundelen en makkelijk toegankelijk te maken, biedt het DTC bedrijven één centrale plek waar ze alle relevante informatie over het onderwerp kunnen vinden. 

Eind deze maand bespreekt het CIO Platform Nederland met DTC en NCSC hoe het DTC ook voor onze leden toegevoegde waarde kan hebben.

Lees hier het volledige persbericht.

« Back

Close