Nederlandse IT-community actief voor digitaal onderwijs

Nederlandse IT-community actief voor digitaal onderwijs

20181107 Digitaal Onderwijs Challenge.jpg07 november 2018

Het bedrijfsleven komt in actie via de Digitaal Onderwijs Challenge. Op initiatief van CIO of the Year 2017 Bouke Hoving (KPN) en CharITy (ICT Media) samen met FutureNL. Wij ondersteunen als vereniging dit initiatief. Waarom?

De ontwikkelingen op het gebied van IT en technologie vragen om aanpassing van de leerstof op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Niet alleen in het kader van technologievaardige burgers, ook omdat de IT-branche nu al tienduizenden kundige en vaardige mensen mist. En we lopen als Nederland achter op het gebied van innovatie, 'andere landen presteren beter'. Hoe kunnen wij de inhaalslag maken?

“DE URGENTIE IS NU”

Wij ondersteunen dit initiatief!

Het bedrijfsleven komt in actie via de Digitaal Onderwijs Challenge. Op initiatief van CIO of the Year 2017 Bouke Hoving (KPN) en CharITy (ICT Media) samen met FutureNL. Wij ondersteunen als vereniging dit initiatief. Waarom?

Omdat uit onderzoek blijkt dat het gebrek aan voldoende laptops en tablets een hindernis vormt om het onderwijs te vernieuwen. En dat scholen blij zijn met laptops die (gereviseerd) een tweede leven krijgen en dat we daar als bedrijven een rol in kunnen spelen.

Daarnaast hebben wij vanuit onze achterban genoeg potentiële ambassadeurs, die schooldirecties ertoe kunnen aanzetten werk te maken van het invoeren van meer digitale lescomponenten. Door bijv. laagdrempelig eens met de directie van de school van je eigen (klein-)kinderen te praten.

Concrete acties dus, die groots effect hebben. En als eerste stap, treden wij op als mede-opsteller van de gezamenlijke brief richting Onderwijsminister Slob, om de urgentie duidelijk te maken. Draag jij ook bij?

Draag zelf constructief bij!

Wij roepen iedereen die actief is in de IT-community op om 1 of meer concrete stappen te zetten richting een digitaler onderwijs! Je hebt de keuze uit:

  1. Het optreden als ambassadeur richting de directie van de school van kinderen in jouw eigen omgeving (kind/kleinkind/neefje/nichtje). Ga in gesprek, bespreek de urgentie en wijs ze bijv. op de gratis lessen die leerkrachten kunnen gebruiken. Of treed op als gastdocent en geef een programmeerles
  2. Het ter beschikking stellen van gebruikte – maar nog adequate – laptops en tablets aan scholen. Laptopdonatie gaat via FutureNL en alle formele zaken (swipen, certificeren e.d.) zijn ingeregeld. 
  3. Ben jij IT directeur/CIO/CDO? Dan kun jij namens jouw organisatie/bedrijf de gezamenlijke brief aan onderwijsminister Arie Slob ondertekenen, om de urgentie te benadrukken. 

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

« Terug

Close