Over ons

Het CIO Platform Nederland is dé onafhankelijke vereniging van de eindverantwoordelijken voor digitalisering en/of ICT van private en publieke organisaties in Nederland.

Beleid

Onze bijdrage

Het CIO Platform Nederland richt zich naast de gedefinieerde thema's ook op maatschappelijke onderwerpen betreffende ICT management-, bestuurs-, opleidings- en innovatievraagstukken. Wij leveren daarin een actieve bijdrage aan het inbedden van de rol van ICT in een breder maatschappelijk kader.

Brede maatschappelijke rol van ICT

Door vanuit de invalshoek van de grote ICT gebruikers een stem te laten horen bij overheden in binnen- en buitenland, leveranciers, de wetenschap, het onderwijs en bij maatschappelijke organisaties bijvoorbeeld. In gesprek met deze ‘buitenwereld’ delen we kennis en opvattingen en nemen we namens (een vertegenwoordiging van de) leden standpunten in over specifieke onderwerpen. De buitenwereld mag van een club als het CIO Platform Nederland immers “iets” verwachten van een positiebepaling.

Deze interactie met de omgeving helpt de leden ook het CIO-vak, verder te ontwikkelen en "op de kaart te zetten". Naast de ondersteuning van de CIO’s, staat ook de ontwikkeling van de eigen professionele workforce hoog op onze agenda. Om dit optimaal in te vullen voeren we het beleid dat uitsluitend eigen medewerkers van de leden aan diverse activiteiten van de vereniging kunnen deelnemen.

De vereniging blijft continu in beweging. We ontwikkelen ons op meerdere fronten waarbij de wensen van de leden de agenda bepalen.

Close