Transformation

Transformation

Onze leden bepalen op welke thema's wij acteren. Wij zetten de mens centraal bij het transformeren van organisaties.

Het toepassen van steeds nieuwe digitale technologieën, het aanpassen van de organisatie en werkwijzen aan de nieuwe inzichten op gebied van het ontwikkelen en implementeren van nieuwe toepassingen en het kunnen beschikken over medewerkers (door de hele organisatie heen) met de juiste competenties vergt continu aandacht. Ook op dit terrein valt veel van elkaar te leren en kunnen we een bijdrage leveren aan de maatschappij.

Dat doen wij door:

 1. Kennis over het omgaan met data en AI te vergroten bij de bestuurders van onze leden, door bijeenkomsten te organiseren voor bestuurders - samen met hun CIO/CDO’s - over Data, AI en indien wenselijk ook andere technologieën.
 2. Inzichten te delen over het opleiden, trainen en ontwikkelen van medewerkers in het omgaan met nieuwe technologieën.
 3. Bij te dragen aan de Human Capital Agenda ICT, om de expertise van professionals in IT gerelateerde vakgebieden én de algemene ICT-vaardigheden van alle werknemers te vergroten. Het vergroten van de kennis in het omgaan met digitale technologie is cruciaal, zowel voor het kunnen vervullen van de vacatures voor IT-professionals bij onze leden, als voor het vergroten van de Nederlandse economische kansen en welvaart.

Alle leden van het CIO Platform Nederland hebben te maken met de digitale transformatie van hun organisatie. Of ze nu aan het begin staan of al vergevorderd zijn in dit proces: het CIO Committee Transformation wil inzichten ontwikkelen en delen om leden te helpen in deze reis.

Transformation nieuws

'Agile in de praktijk' bij Alliander| 18 oktober 2022 | Arnhem

CIOPN Event Top Banner - 1020x574 - 221018 - Allianderdinsdag 27 september 2022 08:23 Nog enkele plaatsen beschikbaar!

Een unieke kans voor elke Agile coach, HR leider en business coach, om te horen van een van de leden van het CIO Platform hoe zij omgaan met digitale transformatie en het succesvol adopteren van Agile binnen de gehele organisatie. lees verder

Mission Control bij DPG Media

2020-12-21 DPG Mission Control.pngmaandag 21 december 2020 09:37 Ruim 40 leden namen deel aan de sessie ‘Portfoliomanagement meets Agile’ bij het CIO Platform Nederland. Een sessie waarin Katelijne Molenaar, Dirk van Moorsel en Remmelt Beckers van DPG Media hun meest recente ervaringen deelden met het programma ‘Mission Control’. DPG Media is in korte tijd overgegaan naar een centrale PMO aansturing in een agile-omgeving. Lees hier alles over hun aanpak en doe je tegoed aan de learnings en uitdagingen! lees verder

Het werd alweer druk op de weg

2020-10-02 blogpost druk op de weg leiderschap.jpgvrijdag 02 oktober 2020 12:46 'Met z'n allen in de auto op weg naar het oude normaal'. Digitaal consult legden we terzijde en de directeur verwachtte ons weer op haar kamer voor een gesprek. De voordelen van veranderingen, afgedwongen door Corona, leken niet te bestendigen na 'slechts' een half jaar. Dat is niet zo vreemd; gedrag is cultuur en cultuur verander je in jaren, niet in 6 maanden. Zelfs niet ten tijde van Covid-19.(publicatie LinkedIn-blog van Jeroen Cornelissen, CIO Transavia, d.d. 30/09/2020) lees verder

Meer nieuws

Transformation events

 1. Alliander: Een agile transformatie reis (CEG Agile + HR) Arnhem

  Hoe wendbaar is jouw organisatie? In hoeverre is de agile mindset al geworteld en wordt er in zelfsturende teams samengewerkt om echt waarde te leveren voor de klanten en business? Deze kennisgroep (CEG) wisselt ervaringen over de agile way of working uit. Best practices komen aan de orde, zoals hoe organiseer je "You build it, you run it!"?

  18 okt
 2. CEG HR Management

  HR adviseurs, business partners, recruiters en Talent development leads nemen deel aan deze Kennisgroep (CEG). De Kennisgroepleden delen kennis en ervaring over onderwerpen als: Hoe trek ik IT-talent aan? Hoe behoud ik IT-talent? Up- en reskilling van (IT-)collega's, (door)ontwikkelen van digitale vaardigheden, online leren en agile werken. 

  10 nov
 3. CEG Agile Virtuele Bijeenkomst

  Hoe wendbaar is jouw organisatie? In hoeverre is de agile mindset al geworteld en wordt er in zelfsturende teams samengewerkt om echt waarde te leveren voor de klanten en business? Deze kennisgroep (CEG) wisselt ervaringen over de agile way of working uit. Best practices komen aan de orde, zoals hoe organiseer je "You build it, you run it!" ? 

  08 dec

Meer events

Close