Transformation

Transformation

Onze leden bepalen op welke thema's wij acteren. Wij zetten de mens centraal bij het transformeren van organisaties.

Wij leggen de focus op:

 1. Het versterken van de rol van de CIO/CDO, vooral gericht op de organisatie, cultuur en mens-kant van digitale transformatie.
 2. De adoptie van visie, waarden, cultuur, people strategy en leiderschap door organisaties die nodig is om een digital DNA te bouwen en in te bedden. 
 3. De transitie van de workforce door impact van nieuwe technologieën, waaronder het vervagen van onderscheid tussen ‘business jobs’ en ‘IT jobs’.
 4. De transformatie naar een nieuwe ‘way of working’, gestoeld op moderne principes en werkwijzen (o.a. Agile, Lean, DevOps) en de impact hiervan op traditionele besturingsmodellen in de organisaties van onze leden.
 5. ‘Future fitness’ van huidige workforce en continue (door)ontwikkeling van onze medewerkers.
  • Stimuleren van nieuwe werkmethoden, organisatievormen en ontwikkeling van nieuwe competenties bij medewerkers van onze leden.
  • Het kleiner maken van de kloof tussen vraag en aanbod van IT-professionals (zowel in volume als in skills).
  • Het zichtbaar maken van onze leden als gave en aantrekkelijke IT-werkgever. Bij onze leden verandert IT de business!

Met het thema Transformation helpen we de leden verder om de mens centraal te zetten in hun digitale transformatie proces waarbij we expliciet kijken naar randvoorwaarden en cruciale capabilities die in place moeten zijn in organisaties om relevant te blijven en zelfs te overleven in deze tijd van digitale disruptie. Pas niet alleen de organisatiestructuur aan, maar vooral ook het gedrag!.

Actueel

How to Survive in the Age of Digital Disruption?

2019-10-21 Blog DASA.jpgvrijdag 18 oktober 2019 15:23 Op 9 oktober kwamen ongeveer 50 deelnemers bijeen voor een gezamenlijk evenement van CIO Platform Nederland met DevOps Agile Skills Association (DASA) en het Agile Consortium. Op de agenda veel inspiratie vanuit enthousiaste sprekers over het bereiken van een wendbare organisatie in dit tijdperk van digitale disruptie. lees verder

"Fit for the Future"

2019-0117 learnings Transavia - Fit for the future.jpgmaandag 21 januari 2019 11:30 Rik Farenhorst, CIO bij Transavia én voorzitter van DASA DevOps Enterprise Leadership Forum trad op als gastheer op 17 januari. Als onderdeel van het programma gaf hij een heldere toelichting op hoe ver Transavia is met hun programma “Fit for the Future”! lees verder

In beweging voor digitale vaardigheden

20181207 Ondertekening brief Digitaal Onderwijs Challenge.jpgvrijdag 07 december 2018 16:18 Op CIO Day hebben ruim 130 CIO's de brief aan minister Arie Slob ondertekend. Dat maakt in totaal ruim 150 handtekeningen, waarvan 35 van onze leden! lees verder

Upcoming event

 1. Virtuele bijeenkomst CEG Agile Virtueel

  Hoe wendbaar zijn organisaties? In hoeverre is de agile mindset geworteld en wordt in zelfsturende teams samengewerkt om echt waarde te leveren voor klanten? Deze kennisgroep (CEG) wisselt ervaringen met Agile transformeren uit. Best practices komen aan de orde, zoals; waar start je en hoe schaal je op? Deze keer staat het thema “Online ceremonies” centraal.

  22 sep
 2. Virtuele bijeenkomst CEG HR Management

  HR adviseurs, business partners en recruiters nemen deel aan deze Kennisgroep (CEG). In deze Kennisgroep delen leden kennis en ervaring uit over onderwerpen als: Hoe trek ik IT-talent aan? Hoe vind je de juiste kandidaten voor de toekomst? Agile werken.  

  29 sep

Recente Blogs

Nieuws met label 'CIO Platform Nederland'

Bekijk nieuws zonder te selecteren op label

De Tweede Kamer en grip op digitalisering

2020-06-07 De Tweede Kamer en grip op digitalisering.jpgvrijdag 05 juni 2020 12:42 De Tijdelijke Commissie Digitale Toekomst (TCDT), waarin Kamerleden van diverse politieke partijen zaten, heeft gekeken naar hoe het parlement meer grip kan krijgen op digitalisering. Het eindrapport is onlangs opgeleverd en geeft enkele interessante inzichten en aanbevelingen. lees verder
Labels
CIO Platform Nederland

Cyber Risk Management & People driven Awareness

2020-06-07 Cyber risk management.jpgvrijdag 29 mei 2020 10:00 Op 19 mei jl. vond de CEG Information Security online plaats. Voor de bijna 30 deelnemers in de Teams sessie werd een mooi programma voorgeschoteld door o.a. Richard Verbrugge, Information Security Awareness Manager bij ABN AMRO en Sjaak Schouteren, CIPP-E, Cyber Development Leader bij Marsh. De opname van deze beide presentaties zijn beschikbaar gemaakt.  lees verder
Labels
CIO Platform Nederland
Information Security
Close