Digital Strategy

Digital Strategy

Onze leden bepalen op welke thema’s wij acteren. Wij werken aan de continue digitalisering van onze organisaties. De digitale strategie, als onderdeel van de algehele strategie, staat in dit thema centraal.

Wij leggen de focus op:

 • Hoe sluiten algemene strategie, IT-strategie en digitale strategie op elkaar aan. Daarin leggen we verband tussen de theorie en de praktijk van strategie-ontwikkeling.
 • Hoe haal je waarde uit je data. We delen kennis over waar je begint met het scheppen van waarde uit je data.
 • Ook gaan we in op het zorgen voor verbetering van je datakwaliteit en de governance op data.
 • Hoe betrek je de Board en interne toezichthouders bij IT en innovatie. Een belangrijke stap daarin is het bijeenbrengen van deze groepen, met de CIO’s van hun organisaties rond onderwerpen als digitalisering en innovatie, om elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

We leven in een periode waarin toepassing van IT en data een gigantische versnelling doormaakt. Hoe dat op een goede en gestructureerde manier - binnen alle hectiek - toe te passen, welke keuzes te maken en randvoorwaarden te stellen en hoe er ook daadwerkelijk waarde mee te creëren, is een grote uitdaging voor de leiders van alle organisaties. Het helpt enorm als we daarover ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren!

Digital Strategy nieuws

Vrijheid, plezier en leren

2019-04-12 Data science meet and greet.header.jpgvrijdag 12 april 2019 07:57 Werken als data scientist in een grote organisatie, hoe zal dat zijn? IT-studenten kregen op 10 april antwoord op deze vraag. Ook tijdens deze derde editie van de Data Science Meet & Greet, bij a.s.r. verzekeringen, toonde het CIO Platform Nederland haar verbindende kracht. lees verder
Labels

Maak kennis met data science in de dagelijkse praktijk

2019-03-19 9 redenen voor de meet and greet.pngdinsdag 19 maart 2019 16:15 Alle bachelor en master data science en IT studenten opgelet! Ook benieuwd hoe het is om als data scientist bij een groot bedrijf te werken? Om daar antwoord op te krijgen, kom dan naar onze (gratis) Data Science Meet & Greet op woensdagmiddag 10 april.  lees verder
Labels

Aankondiging 3e Data Science Meet & Greet

2019-02-13 Data Science Meet and Greet April 10th.jpgwoensdag 13 februari 2019 16:39 Om de dagelijkse praktijk en het onderwijs dichter bij elkaar te brengen organiseert het CIO Platform Nederland op woensdagmiddag 10 april a.s. voor de 3e keer de Data Science Meet & Greet. Hét event waar onze lidorganisaties en data science studenten elkaar ontmoeten. lees verder
Labels

Meer nieuws

Digital Strategy events

 1. Virtuele bijeenkomst CEG Data

  Uitwisseling van kennis en ervaringen door data specialisten, managers en iedereen die data minded is! 

  28 jan
 2. Virtuele bijeenkomst CEG Low-code/no-code Virtueel

  Uitwisseling van kennis en ervaringen met Low-code/no-code platformen en hun impact op het IT proces. 

  09 feb
 3. CxO/Board Webinar ’Data Rules!' - Inspiratie over waarde creatie door data Virtueel

  Het doel van deze sessie is (peer-to-peer) CxO’s en (non-)executive board leden tinspireren over het belang en de impact van data aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden en inzichten. 

  02 mrt

Meer events

Close