Vendor Relations

Vendor Relations

Onze leden bepalen op welke thema's wij acteren. We werken aan een evenwichtige relatie tussen opdrachtgever en leverancier.

Leveranciers van digitale technologieën zijn cruciale partners voor onze leden. De relatie is echter voor verbetering vatbaar. Hun technologische kennis heeft leveranciers een natuurlijke voorsprong gegeven op de gebruikers. Maar de ontwikkelingen in technologie en vermarktingstrategieën van de afgelopen decennia, en de karakteristieken die deze digitale markten blijken te hebben, hebben een keerzijde. Ze leveren dusdanig gedrag op, dat een herijking nodig is.

Daarvoor doen wij het volgende:

  1. Elkaar helpen het proces van inkoop, implementeren, administreren en onderhouden van software assets te verbeteren, door kennis en ervaringen te delen. Transparantie in hoe dit te doen, waar mogelijkheden liggen en best practices, is cruciaal om de eigen verantwoordelijkheid van de gebruiker goed in te vullen.
  2. Onder de aandacht blijven brengen van de Nederlandse en Europese ambtelijke en politieke top, dat het beleidskader rond marktwerking meer moeten gaan aansluiten op de praktijk van de markten van digitale technologie. De manier waarop machtige partijen omgaan met hun marktmacht ten opzichte van hun klanten, moet onderdeel worden van toezicht en de mogelijkheid om in te grijpen.

In een snel veranderend technologielandschap, waarbij cloud een steeds grotere rol opeist, is het zaak goede relaties te onderhouden met de aanbodzijde. Meer balans in rechten en plichten van zowel klant als leverancier is daarbij essentieel voor verdere ontwikkeling van deze relatie.

Vendor relations nieuws

FD Artikel over AVG-compliance met hoofdrol CIOPN vindt landelijk gehoor

AVG 2.jpgmaandag 12 april 2021 17:21 Met inbreng van CIO Platform Nederland publiceerde het Financieele Dagblad op 5 april j.l. een artikel over de problematiek die zakelijke gebruikers ervaren bij het voldoen aan de AVG. Het artikel is niet onopgemerkt gebleven, maar bevatte ook een aantal onjuistheden. Hieronder zowel een rectificatie als een verwijzing naar de gestelde Kamervragen en andere publicaties in de media. lees verder

Vergadering met het kabinet van Europees vice-president Vestager

2020-07-01 Vergadering kabinet van Europees vice-president Vestager.pngmaandag 06 juli 2020 11:09 Op woensdagochtend 1 juli hebben Arthur Govaert en Ronald Verbeek, samen met de collega’s van Beltug, Cigref en Voice, gesproken met Werner Stengg en Michele Piergiovanni van het kabinet van Margarethe Vestager, vice-president van de Europese Commissie (EC). lees verder

CIO Platform Nederland in FD artikel ‘De wurggreep van de software reuzen’

2019-10-21 FD Wurggreep.jpgvrijdag 04 oktober 2019 13:00 Het Financieele Dagblad besteedt aandacht aan een onderwerp dat voor CIO’s urgent is: de noodzaak dat grote software leveranciers hun gedrag richting klanten gaan aanpassen, evenwichtiger maken. lees verder

Meer nieuws

Vendor relations events

  1. Virtuele bijeenkomst Software Asset Management Virtueel

    Een bijeenkomst voor het uitwisselen van ervaringen over en met Software Asset Management tooling zoals Snow, SoftwareONE, AWS, ServiceNow en Flexera. Deze sessie is nadrukkelijk bedoeld om ervaringen én vragen te delen met collega vendor en licence managers uit andere grote gebruiksorganisaties.

    19 apr

Meer events

Close