Vendor Relations

Vendor Relations

Onze leden bepalen op welke thema's wij acteren. We werken aan een evenwichtige relatie tussen opdrachtgever en leverancier.

Leveranciers van digitale technologieën zijn cruciale partners voor onze leden. De relatie is echter voor verbetering vatbaar. Hun technologische kennis heeft leveranciers een natuurlijke voorsprong gegeven op de gebruikers. Maar de ontwikkelingen in technologie en vermarktingstrategieën van de afgelopen decennia, en de karakteristieken die deze digitale markten blijken te hebben, hebben een keerzijde. Ze leveren dusdanig gedrag op, dat een herijking nodig is.

Daarvoor doen wij het volgende:

  1. Elkaar helpen het proces van inkoop, implementeren, administreren en onderhouden van software assets te verbeteren, door kennis en ervaringen te delen. Transparantie in hoe dit te doen, waar mogelijkheden liggen en best practices, is cruciaal om de eigen verantwoordelijkheid van de gebruiker goed in te vullen.
  2. Onder de aandacht blijven brengen van de Nederlandse en Europese ambtelijke en politieke top, dat het beleidskader rond marktwerking meer moeten gaan aansluiten op de praktijk van de markten van digitale technologie. De manier waarop machtige partijen omgaan met hun marktmacht ten opzichte van hun klanten, moet onderdeel worden van toezicht en de mogelijkheid om in te grijpen.

In een snel veranderend technologielandschap, waarbij cloud een steeds grotere rol opeist, is het zaak goede relaties te onderhouden met de aanbodzijde. Meer balans in rechten en plichten van zowel klant als leverancier is daarbij essentieel voor verdere ontwikkeling van deze relatie.

Vendor relations nieuws

Lancering richtlijn voor succesvolle samenwerking

2021-05-18 Nieuwsbericht Richtlijn succesvolle samenwerking.pngdinsdag 18 mei 2021 16:06 In nauwe samenwerking tussen CIO Platform Nederland en NLdigital is de ‘Richtlijn voor succesvolle samenwerking’ gelanceerd. De richtlijn geeft richting naar meer voorspelbaarheid en transparantie in de relatie tussen leveranciers en gebruikers van software. Download de richtlijn, maak er gebruik van en laat ons weten waar de richtlijn wel, of juist nog niet genoeg, werkbaar is in de praktijk. lees verder

FD Artikel over AVG-compliance met hoofdrol CIOPN vindt landelijk gehoor

AVG 2.jpgmaandag 12 april 2021 17:21 Met inbreng van CIO Platform Nederland publiceerde het Financieele Dagblad op 5 april j.l. een artikel over de problematiek die zakelijke gebruikers ervaren bij het voldoen aan de AVG. Het artikel is niet onopgemerkt gebleven, maar bevatte ook een aantal onjuistheden. Hieronder zowel een rectificatie als een verwijzing naar de gestelde Kamervragen en andere publicaties in de media. lees verder

Vergadering met het kabinet van Europees vice-president Vestager

2020-07-01 Vergadering kabinet van Europees vice-president Vestager.pngmaandag 06 juli 2020 11:09 Op woensdagochtend 1 juli hebben Arthur Govaert en Ronald Verbeek, samen met de collega’s van Beltug, Cigref en Voice, gesproken met Werner Stengg en Michele Piergiovanni van het kabinet van Margarethe Vestager, vice-president van de Europese Commissie (EC). lees verder

Meer nieuws

Vendor relations events

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Meer events

Close