Vendor Relations

Vendor Relations

Onze leden bepalen op welke thema's wij acteren. We werken aan een evenwichtige relatie tussen opdrachtgever en leverancier.

Leveranciers van digitale technologieën zijn cruciale partners voor onze leden. De relatie is echter voor verbetering vatbaar. Hun technologische kennis heeft leveranciers een natuurlijke voorsprong gegeven op de gebruikers. Maar de ontwikkelingen in technologie en vermarktingstrategieën van de afgelopen decennia, en de karakteristieken die deze digitale markten blijken te hebben, hebben een keerzijde. Ze leveren dusdanig gedrag op, dat een herijking nodig is.

Daarvoor doen wij het volgende:

  1. Elkaar helpen het proces van inkoop, implementeren, administreren en onderhouden van software assets te verbeteren, door kennis en ervaringen te delen. Transparantie in hoe dit te doen, waar mogelijkheden liggen en best practices, is cruciaal om de eigen verantwoordelijkheid van de gebruiker goed in te vullen.
  2. Onder de aandacht blijven brengen van de Nederlandse en Europese ambtelijke en politieke top, dat het beleidskader rond marktwerking meer moeten gaan aansluiten op de praktijk van de markten van digitale technologie. De manier waarop machtige partijen omgaan met hun marktmacht ten opzichte van hun klanten, moet onderdeel worden van toezicht en de mogelijkheid om in te grijpen.

In een snel veranderend technologielandschap, waarbij cloud een steeds grotere rol opeist, is het zaak goede relaties te onderhouden met de aanbodzijde. Meer balans in rechten en plichten van zowel klant als leverancier is daarbij essentieel voor verdere ontwikkeling van deze relatie.

Vendor relations nieuws

CIOPN heeft vier aanbevelingen voor informateurs bij opstellen regeerakkoord op hoofdlijnen

Briefmaandag 18 oktober 2021 12:18 CIO Platform Nederland wijst via een brief de informateurs op de belangen en vraagstukken van de zakelijke gebruiker. lees verder

Oproep CIO-verenigingen: Microsoft doe meer voor duurzaamheid en cybersecurity!

2021-10-08 Nieuwsbericht Persbericht oproep duurzaamheid aan Microsoft.pngvrijdag 08 oktober 2021 15:00 Op 8 oktober 2021 hebben CIO Platform Nederland, Beltug, Cigref en Voice een gezamenlijk persbericht uitgebracht. Hierin roepen wij Microsoft op de onnodige milieu-schade die haar commerciële beleid oplevert aan te pakken en meer verantwoordelijkheid te nemen voor veilige producten, zodat zakelijke gebruikers niet langer hoeven op te draaien voor de enorme kosten die haar onveilige producten opleveren. Microsoft staat hierin overigens niet alleen, maar heeft als marktleider wel een bijzondere verantwoordelijkheid. lees verder

Lancering richtlijn voor succesvolle samenwerking

2021-05-18 Nieuwsbericht Richtlijn succesvolle samenwerking.pngdinsdag 18 mei 2021 16:06 In nauwe samenwerking tussen CIO Platform Nederland en NLdigital is de ‘Richtlijn voor succesvolle samenwerking’ gelanceerd. De richtlijn geeft richting naar meer voorspelbaarheid en transparantie in de relatie tussen leveranciers en gebruikers van software. Download de richtlijn, maak er gebruik van en laat ons weten waar de richtlijn wel, of juist nog niet genoeg, werkbaar is in de praktijk. lees verder

Meer nieuws

Vendor relations events

  1. Virtuele bijeenkomst CEG Vendor Relations Bijeenkomst

    Leveranciersmanagers, inkoop managers, service managers, contract managers en licentie specialisten nemen deel aan deze Kennisgroep (CEG) bijeenkomsten. Deze CEG deelt kennis en ervaring over diverse actuele onderwerpen die spelen omtrent; grote vendoren, contracten, licenties, audits, AVG, DPIA's, exit, Cloud etc.

    08 nov

Meer events

Close