Diversity & Inclusion

Diversity & Inclusion

Onze leden bepalen op welke thema’s wij acteren. We werken aan organisaties die open staan voor talent en waar elke medewerker, ongeacht persoonskenmerken of achtergrond, zich waardevol en welkom voelt.

Mensen maken organisaties. Mensen hebben verschillende achtergronden, talenten en drijfveren. Om in snel ontwikkelende, vaak mondiale markten de juiste producten en diensten te kunnen leveren aan een brede groep afnemers, is het belangrijk die producten en diensten te ontwikkelen en uit te voeren met een divers samengestelde groep medewerkers. Zij kunnen helpen juiste keuzes te maken en blunders te voorkomen. Daarnaast is het in een arbeidsmarkt met grote schaarste nog eens extra belangrijk om een zo breed mogelijke groep potentiële medewerkers aan te spreken én goed te zorgen voor de mensen die al voor je werken. Het is dus nodig aandacht te besteden aan de diversiteit van jouw workforce en aandacht te hebben voor een open cultuur binnen de organisatie, zodat iedereen zich welkom kan voelen.

 Daarvoor doen wij het volgende:

 1. Kennis delen over het vooroordeel-vrij wervings- en selectieproces voor medewerkers. Welke kennis, inzichten en ervaringen zijn er om vooroordelen uit dit proces te bannen, zodat je de ruimte schept om bredere groepen aan te spreken en te interesseren voor jouw vacature en de best passende persoon aantrekt om die vacature te vervullen. Daarbij betrekken we kennis vanuit de wetenschap, de markt én ervaringen van andere leden.

 2. Ervaringen delen over de elementen die van belang zijn om een inclusieve cultuur te ontwikkelen op de werkvloer. Hoe pak je dat aan, wat werkt en wanneer kan het ook helemaal ontsporen. Wat weten we eigenlijk van elkaar en elkaars achtergronden, passies en drijfveren. Hoe brengen we het ter sprake en houden we rekening met elkaar. Hoe word en blijf je een inclusief leider?

Meer diversiteit in gender, leeftijd, achtergrond, maar bijvoorbeeld ook hoe mensen denken en leren (neurodiversiteit) is hard nodig. Die verschillen bepalen welke weg iemand heeft afgelegd om te komen waar hij/zij/hen nu is en dat zegt over het algemeen iets over de manier waarop iemand tegen problemen aankijkt en ze aanpakt. Daarmee maken we onze organisaties en bedrijven rijker, meer effectief. Daarom zet ik me, namens CIO Platform Nederland, in voor meer diversiteit, inclusie en equity op de werkvloer – óók in ons vakgebied.

Diversity & Inclusion nieuws

CIO Platform Nederland tekent inclusiepact VIP-IT om de arbeidsparticipatie van visueel beperkten binnen IT te vergroten

2023-05-12 | NB |  Inclusiepact VIP-IT12-05-2023 15:25 12-05-2023 15:25 Op 12 mei hebben verschillende partijen, waaronder CIO Platform Nederland, het inclusiepact VIP-IT getekend, op de locatie van Hogeschool van Amsterdam (HvA) in Hilversum. Het projectteam van de HvA, het Bartiméus Fonds en Incluvisie deelden de stappen in het projectplan met als doel: meer mensen met een visuele beperking (VIPs) met een baan in de IT. lees verder
Labels
CIO Platform Nederland

Themasessie 'How unbiased hiring can help you win the war for talent' 16 maart j.l. Gemist! Schrijf je in voor 5 april a.s.

2023-03-16 NB Diversity & Inclusion  - Unbiased Hiring17-03-2023 10:14 17-03-2023 10:14 Op 16 maart j.l. ging een enthousiaste groep leden van CIO Platform Nederland aan de slag met 'unbiased hiring' bij Britt van den Berg (she/her) (voorzitter CIO Committee Diversity & Inclusion, bestuurslid) CIO van SVB lees verder
Labels
CIO Platform Nederland

Meer nieuws

Diversity & Inclusion events

  1. Agile werken voor de assistent – hoe kunnen wij Agile toepassen in ons werk! | CEG Management Support | Renewi

    Deze CEG verenigt de assistants van de aangesloten CIO's. De snel digitaliserende werkomgeving en het virtueel werken vragen een hoge mate van aanpassing en flexibiliteit van de management assistant. In de bijeenkomst staan actuele uitdagingen in de aandacht.
    Deze middag gaan we in op wat Agile werken betekent in ons vak en hoe we agile werken kunnen toepassen in ons werk.

    05 okt

Meer events

Close