Information Security

Information Security

Onze leden bepalen op welke thema's wij acteren. We werken aan een veilige, betrouwbare digitale business en samenleving.

Wij leggen de focus op:

 • Het stimuleren van awareness bij bestuurders, interne toezichthouders, medewerkers en het algemene publiek met betrekking tot de kansen en risico’s rondom informatiebeveiliging.
 • Bijdragen aan de activiteiten van de Cyber Security Raad, de overheid en derde partijen op gebied van informatiebeveiliging.
 • Het vergroten van transparantie in het aanbod aan informatie- en samenwerkingsloketten op gebied van informatiebeveiliging
 • Het bevorderen van certificering van veilige producten, diensten en processen.

De nieuwe digitale wereld biedt veel kansen. Ook de afhankelijkheid en kwetsbaarheid nemen daarmee toe. Door samen te werken en informatie en kennis te delen worden we allemaal beter en veiliger en maken we van die bedreigingen nieuwe kansen. Daar werken we aan, zowel binnen het CIO Platform Nederland, als met de overheid en andere partijen daarbuiten.

Information Security nieuws

Lancering cybersecurity wegwijzer - Samenwerken loont!

2020-12-03 Wegwijzer nieuwsbericht DTC.pngmaandag 07 december 2020 09:00 De ‘Wegwijzer voor cybersecurity initiatieven’ waar grote organisaties, MKB én ZZP terecht kunnen voor hulp bij het verhogen van hun digitale weerbaarheid is gelanceerd! Na een intensieve samenwerking tussen het Digital Trust Center en leden van het CIO Platform Nederland. 'We juichen toe dat verschillende initiatieven op het gebied van cybersecurity met deze wegwijzer weer een stukje gemakkelijker te vinden zijn. Hopelijk gaat daarmee de veiligheid van Nederlandse bedrijven ook weer een stukje omhoog', aldus Henk van Steeg, CIO Thales Nederland en lid van de CIO Committee Information Security. lees verder

Brief aan minister Grapperhaus: versterking van de Nederlandse cyberweerbaarheid

2020-11-11 Brief Grapperhaus - cyber veiligeheid.pngdinsdag 20 oktober 2020 13:36 Het CIO Platform Nederland vraagt in het belang van de cyberweerbaarheid van Nederland en het Nederlandse bedrijfsleven aandacht voor het voorval dat het Nationaal Cyber Security Centrum informatie niet tijdig had gedeeld. lees verder

Digitale weerbaarheid aangetast door achterhouden informatie door NCSC

2020-08-18 Artikel achterhouden hack informatiedinsdag 18 augustus 2020 13:40 Naar aanleiding van het artikel in het Financieele Dagblad van 17 augustus jl. ‘Overheid wist wie kwetsbaar was, maar liet bedrijven toch gehackt worden. Overheid gooit informatie over hacks bij bedrijven weg’ roept CIO Platform Nederland de overheid vandaag op om dit nooit meer te laten gebeuren. En haar rol voor de digitale weerbaarheid van de Nederlandse samenleving op te pakken. lees verder

Meer nieuws

Information Security events

 1. Virtuele bijeenkomst CEG Information Security

  Deze CEG deelt kennis en ervaring op onderwerpen zoals: cybercrime, privacy, het creëren van awareness en hoe om te gaan met datalekken. Vast onderdeel is ook een rondje door de actuele ontwikkelingen in Nederland t.a.v. cyber security.

  02 feb
 2. Virtuele bijeenkomst CC Information Security Virtueel

  In de CIO Committee Information Security bespreken we allerlei acties en onderwerpen die we centraal zetten in onze sessies en externe activiteiten, waarmee we elkaar verder helpen rondom het thema Information Security!

  11 feb

Meer events

Close