Information Security

Information Security

Onze leden bepalen op welke thema's wij acteren. We werken aan een veilige, betrouwbare digitale business en samenleving.

Wij leggen de focus op:

 • Het vergroten van de kansen en mogelijkheden van producten en diensten met een sterke informatiebeveiliging op alle lagen van onze organisaties en in de samenleving.
 • Het stimuleren van awareness bij bestuurders, interne toezichthouders, medewerkers en het algemene publiek met betrekking tot de kansen en risico’s rondom informatiebeveiliging.
 • Bijdragen aan de activiteiten van de Cyber Security Raad, de overheid en derde partijen op gebied van informatiebeveiliging.

De nieuwe digitale wereld biedt veel kansen. Ook de afhankelijkheid en kwetsbaarheid nemen daarmee toe. Door samen te werken en informatie en kennis te delen worden we allemaal beter en veiliger en maken we van die bedreigingen nieuwe kansen. Daar werken we aan, zowel binnen het CIO Platform Nederland, als met de overheid en andere partijen daarbuiten.

Actueel

Brandbrief CIO Platform Nederland aan toezichthouders AVG om samen software te testen

2019-09-23 Brandbrief AP.jpgdinsdag 24 september 2019 08:30 Vandaag heeft het CIO Platform Nederland een brief gestuurd aan het bestuur van Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Daarin roepen we de AP op om samen met haar Europese collega toezichthouders een programma op te zetten dat moet leiden tot het beter voldoen van veelgebruikte softwareproducten en -diensten en de daarbij behorende voorwaarden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. lees verder

Praktische kennis over cyberveiligheid in één publicatie

20181018 Publicatie cybersecurity waar begin je.jpgdonderdag 18 oktober 2018 15:56 Voor iedere ondernemer die wel eens denkt 'ik moet misschien ook iets aan cybersecurity doen, maar waar begin ik?' Download dan nu de publicatie en doe er jouw voordeel mee. lees verder

Real life oefenen voor een crisis situatie

20181009 Vlog awareness oefening.jpgvrijdag 12 oktober 2018 16:19 Bekijk de vlog voor een korte impressie van de Cybersecurity Awareness Oefening die wij aanbieden aan onze leden. lees verder

Upcoming event

 1. Bijeenkomst CC Information Security Virtueel

  Information Security is één van onze vier hoofdthema’s. Ieder thema kent een vaste club CIO’s uit onze achterban die zitting hebben in een CIO Committee (CC) en 3-4 keer per jaar samenkomen om de onderwerpen te bespreken die van belang zijn voor de gehele vereniging.

  16 jun
 2. Bijeenkomst CEG Information Security

  Deze CEG deelt kennis en ervaring op onderwerpen zoals: cyber crime, privacy, het creëren van awareness en hoe om te gaan met datalekken. 

  08 okt
Close