Digital Strategy, Innovation & Transformation

Digital Strategy, Innovation & Transformation

Onze leden bepalen op welke thema’s wij acteren. Wij werken aan de continue digitalisering van onze organisaties. De digitale strategie - als onderdeel van de algehele strategie - en de implementatie daarvan in de organisatie, staan in dit thema centraal.

Kenmerkend voor de digitale revolutie waarin we ons bevinden, is dat de ontwikkelingen bijzonder snel gaan. Er is nauwelijks tijd om een nieuwe technologie op te merken, te evalueren, in te voeren en onder controle te krijgen, of de volgende alternatieven dienen zich alweer aan. Het kost veel tijd en budget om op de hoogte te blijven, eventueel de bedrijfsstrategie hierop aan te passen, de juiste technologiekeuzes te maken, de implementatie succesvol af te ronden, medewerkers hiermee succesvol te laten werken en tegenvallers te voorkomen. Het leren van de ervaringen van ander gebruikers kan hierbij helpen en dure missers helpen voorkomen. 

Daarom zetten we ons in voor: 

 1. Het delen van kennis en inzichten over toepassen van nieuwe technologieën in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van waarde met data, AI e.d. Deze kennis en inspiratiesessies zijn toegankelijk voor experts, CxO en RvB/RvC van onze leden. 

 2. Het delen van kennis over het meenemen van andere medewerkers van de organisatie in het werken met digitale technologie, en het aanpassen van processen. 

 3. Breder inzetten van beschikbare expertise en ervaring, door vaker peer-reviews te organiseren voor het verbeteren van de digitale plannen van collega’s die ook lid zijn van CIO Platform Nederland. 

 4. Door - desgewenst - experts vanuit onze achterban beschikbaar te stellen voor het geven van feedback op beleidsinitiatieven van de Rijksoverheid en door expertise beschikbaar te stellen voor technische briefings en onderzoeken van het parlement en andere initiatieven op nationaal niveau, waarin onze leden een maatschappelijk belang aanwezig achten.

We leven in een periode waarin toepassing van IT en data een gigantische versnelling doormaakt. Hoe dat op een goede en gestructureerde manier - binnen alle hectiek - toe te passen, welke keuzes te maken en randvoorwaarden te stellen en hoe er ook daadwerkelijk waarde mee te creëren, is een grote uitdaging voor de leiders van alle organisaties. Het helpt enorm als we daarover ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren!

Digital Strategy nieuws

Blog: Over welke kennis en instrumenten moet de Raad van commissarissen beschikken om de risico's van de toepassing van kunstmatige intelligentie te kunnen beoordelen?

2023-12-05 | Blog | Frank Ferromaandag 04 december 2023 14:44 Ben jij als onderdeel van een raad (van commissarissen) op zoek naar meer sturing en controle op AI? Of ben je hierin geïnteresseerd? Vind inzichten en aanknopingspunten in deze blog van Frank Ferro (Director Insights, PostNL). lees verder
Labels
Blog
CIO Platform Nederland

Blog: Het nieuwe ‘normaal’ / Changemanagement

2023-11-20 - Blog GerJan Huisjesmaandag 20 november 2023 13:35 Gerjan Huisjes (Directeur, VolkerWessels ITBV) deelt zijn gedachtes en advies over de veranderende omgeving van de CIO, medewerkers en de wereld. Wat is onze rol in het 'nieuwe normaal' en hoe gaan we daarmee om? Lees het hieronder! lees verder
Labels
Blog
CIO Platform Nederland

Twin Transition Playbook voor CIO’s

2023-02-13 NB Workshop 'Twin Transition' schipholmaandag 20 februari 2023 08:42 Een groep deelnemers, gelijk verdeeld over CIO’s en andere betrokkenen en geïnteresseerden op gebied van de digitale- en energietransitie, kwamen op 13 februari bijeen bij Schiphol Group. lees verder
Labels
CIO Platform Nederland

Meer nieuws

Digital Strategy events

 1. CEG Architecture | Naar een Enterprise Architecture strategie | De Nederlandsche Bank Amsterdam Amsterdam

  Uitwisseling van kennis en ervaringen door enterprise architects, solution architects en lead architects en iedereen die ervaringen wil uitwisselen over architecture! Deze keer zijn we (fysiek) te gast bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam

  04 sep
 2. CEG Data | Data & Ethiek | DPG Media Amsterdam

  In de bijeenkomst van de  kennisgroep CEG Data staat centraal: de uitwisseling van kennis en ervaringen door data specialisten, managers en iedereen die data minded is. Verwacht praktijkcase(s), best practices en de nodige onderlinge inspiratie. Voor Data leads en CIO's, CTO's.

  05 sep
 3. CEG Managers CIO Office | Online | Virtuele Bijeenkomst

  Een kleinschalige en informele bijeenkomst speciaal voor managers CIO Office om met elkaar kennis en praktijkervaring uit te wisselen. Onderwerp(en) van gesprek worden tijdens de sessie en/of vooraf ingebracht door de deelnemers.

  09 sep

Meer events

Close