Digital Strategy, Innovation & Transformation

Digital Strategy, Innovation & Transformation

Onze leden bepalen op welke thema’s wij acteren. Wij werken aan de continue digitalisering van onze organisaties. De digitale strategie - als onderdeel van de algehele strategie - en de implementatie daarvan in de organisatie, staan in dit thema centraal.

Kenmerkend voor de digitale revolutie waarin we ons bevinden, is dat de ontwikkelingen bijzonder snel gaan. Er is nauwelijks tijd om een nieuwe technologie op te merken, te evalueren, in te voeren en onder controle te krijgen, of de volgende alternatieven dienen zich alweer aan. Het kost veel tijd en budget om op de hoogte te blijven, eventueel de bedrijfsstrategie hierop aan te passen, de juiste technologiekeuzes te maken, de implementatie succesvol af te ronden, medewerkers hiermee succesvol te laten werken en tegenvallers te voorkomen. Het leren van de ervaringen van ander gebruikers kan hierbij helpen en dure missers helpen voorkomen. 

Daarom zetten we ons in voor: 

 1. Het delen van kennis en inzichten over toepassen van nieuwe technologieën in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van waarde met data, AI e.d. Deze kennis en inspiratiesessies zijn toegankelijk voor experts, CxO en RvB/RvC van onze leden. 

 2. Het delen van kennis over het meenemen van andere medewerkers van de organisatie in het werken met digitale technologie, en het aanpassen van processen. 

 3. Breder inzetten van beschikbare expertise en ervaring, door vaker peer-reviews te organiseren voor het verbeteren van de digitale plannen van collega’s die ook lid zijn van CIO Platform Nederland. 

 4. Door - desgewenst - experts vanuit onze achterban beschikbaar te stellen voor het geven van feedback op beleidsinitiatieven van de Rijksoverheid en door expertise beschikbaar te stellen voor technische briefings en onderzoeken van het parlement en andere initiatieven op nationaal niveau, waarin onze leden een maatschappelijk belang aanwezig achten.

We leven in een periode waarin toepassing van IT en data een gigantische versnelling doormaakt. Hoe dat op een goede en gestructureerde manier - binnen alle hectiek - toe te passen, welke keuzes te maken en randvoorwaarden te stellen en hoe er ook daadwerkelijk waarde mee te creëren, is een grote uitdaging voor de leiders van alle organisaties. Het helpt enorm als we daarover ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren!

Digital Strategy nieuws

Blog: Over welke kennis en instrumenten moet de Raad van commissarissen beschikken om de risico's van de toepassing van kunstmatige intelligentie te kunnen beoordelen?

2023-12-05 | Blog | Frank Ferromaandag 04 december 2023 14:44 Ben jij als onderdeel van een raad (van commissarissen) op zoek naar meer sturing en controle op AI? Of ben je hierin geïnteresseerd? Vind inzichten en aanknopingspunten in deze blog van Frank Ferro (Director Insights, PostNL). lees verder
Labels
Blog
CIO Platform Nederland

Blog: Het nieuwe ‘normaal’ / Changemanagement

2023-11-20 - Blog GerJan Huisjesmaandag 20 november 2023 13:35 Gerjan Huisjes (Directeur, VolkerWessels ITBV) deelt zijn gedachtes en advies over de veranderende omgeving van de CIO, medewerkers en de wereld. Wat is onze rol in het 'nieuwe normaal' en hoe gaan we daarmee om? Lees het hieronder! lees verder
Labels
Blog
CIO Platform Nederland

Twin Transition Playbook voor CIO’s

2023-02-13 NB Workshop 'Twin Transition' schipholmaandag 20 februari 2023 08:42 Een groep deelnemers, gelijk verdeeld over CIO’s en andere betrokkenen en geïnteresseerden op gebied van de digitale- en energietransitie, kwamen op 13 februari bijeen bij Schiphol Group. lees verder
Labels
CIO Platform Nederland

Meer nieuws

Digital Strategy events

 1. CEG Agile & CEG Portfolio management | Agile Teams structureren voor makkelijker portfoliomanagement | Essent | Den Bosch 's-Hertogenbosch

  Hoe wendbaar is jouw organisatie? In hoeverre is de agile mindset al geworteld en wordt er in zelfsturende teams samengewerkt om echt waarde te leveren voor de klanten en business? Deze keer wisselt de kennisgroep (CEG) ervaringen uit met de CEG Portfoliomanagement. Best practices komen aan de orde, zoals hoe organiseer je "You build it, you run it!"?

  05 mrt
 2. CEG Managers CIO Office | Online | Waarom een CIO Office? Virtuele Bijeenkomst

  Een kleinschalige en informele bijeenkomst speciaal voor managers CIO Office om met elkaar kennis en praktijkervaring uit te wisselen. Onderwerp(en) van gesprek worden tijdens de sessie en/of vooraf ingebracht door de deelnemers.

  11 mrt
 3. Online CIO lunch sessie | Copilot op de werkplek met Paulo Rodrigues SHV Energy Virtuele Bijeenkomst

  Onlangs werd in de CxO-appgroep de vraag gesteld naar het delen van ervaring met het implementeren van Microsoft Co-pilot. Veel leden blijken met dit vraagstuk bezig en een enkele organisatie is al een stapje verder met het realiseren ervan. Genoeg redenen om kennis te delen. 

  19 mrt

Meer events

Close