Digital Strategy & Innovation

Digital Strategy & Innovation

Onze leden bepalen op welke thema’s wij acteren. Wij werken aan de continue digitalisering van onze organisaties. De digitale strategie, als onderdeel van de algehele strategie, staat in dit thema centraal.

Kenmerkend voor de digitale revolutie waarin we ons bevinden, is dat de ontwikkelingen bijzonder snel gaan. Er is nauwelijks tijd om een nieuwe technologie onder controle te krijgen, of de volgende alternatieven dienen zich alweer aan. Het kost veel tijd en budget om op de hoogte te blijven, eventueel de bedrijfsstrategie hierop aan te passen, de juiste technologiekeuzes te maken, de implementatie succesvol af te ronden en tegenvallers te voorkomen. Het leren van de ervaringen van ander gebruikers kan hierbij helpen en dure missers helpen voorkomen.

Daarom zetten we ons in voor:

 1. Breder inzetten van beschikbare expertise en ervaring, door vaker peer-reviews te organiseren voor het verbeteren van de digitale plannen van collega’s die ook lid zijn van CIO Platform Nederland.
 2. Het delen van kennis en inzichten over toepassen van nieuwe technologieën in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van waarde met data, AI e.d. Deze kennis en inspiratiesessies zijn toegankelijk voor experts, CxO en RvB/RvC van onze leden.
 3. Door - desgewenst - experts vanuit onze achterban beschikbaar te stellen voor het geven van feedback op beleidsinitiatieven van de Rijksoverheid en door expertise beschikbaar te stellen voor technische briefings en onderzoeken van het parlement en andere initiatieven op nationaal niveau, waarin onze leden een maatschappelijk belang aanwezig achten.

We leven in een periode waarin toepassing van IT en data een gigantische versnelling doormaakt. Hoe dat op een goede en gestructureerde manier - binnen alle hectiek - toe te passen, welke keuzes te maken en randvoorwaarden te stellen en hoe er ook daadwerkelijk waarde mee te creëren, is een grote uitdaging voor de leiders van alle organisaties. Het helpt enorm als we daarover ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren!

Digital Strategy nieuws

CxO Theme session: 'Role of CIO & Tech in times of uncertainty​ & change' | Amsterdam | 12 oktober

2023-10-12 | NB Board Themasessie: 'Role of CIO & Tech in times of uncertainty​ & change' |24-08-2023 12:43 24-08-2023 12:43 Er zijn momenteel een aantal crises in de wereld en in Nederland, zoals klimaat- en biodiversiteitscrisis, personeelstekort, inflatie, immigratie, oorlog...

Daarom organiseert onze CIO Committee (CC) Digital Strategy & Innovation de CxO Theme sessie: 'Role of CIO & Tech in times of uncertainty & change'. Voertaal Engels. Jij bent er toch ook bij? lees verder
Labels
CIO Platform Nederland

Twin Transition Playbook voor CIO’s

2023-02-13 NB Workshop 'Twin Transition' schiphol20-02-2023 08:42 20-02-2023 08:42 Een groep deelnemers, gelijk verdeeld over CIO’s en andere betrokkenen en geïnteresseerden op gebied van de digitale- en energietransitie, kwamen op 13 februari bijeen bij Schiphol Group. lees verder
Labels
CIO Platform Nederland

Waardevolle BOT (Benen op Tafel sessie) CEG Infra & ITSM

2023-01-24 NB CEG Infras & ITSM24-01-2023 17:20 24-01-2023 17:20 Vandaag organiseerden wij een super waardevolle Benen-Op-Tafel sessie voor onze expertgroep Infrastructuur & ITSM. lees verder
Labels
CIO Platform Nederland

Meer nieuws

Digital Strategy events

 1. CEG Innovation & IT | Digitale innovatie samen met je klanten | Interfood | Bladel Bladel

  Professionals en vakspecialisten nemen deel aan Kennisgroep (CEG) bijeenkomsten. De CEG Innovation & IT deelt kennis en ervaring op onderwerpen zoals; hoe komen innovaties tot stand? Wie is in de lead? Waar ligt de verantwoordelijkheid? Hoe organiseer je de uitvoering? Deelnemers aan deze sessie zijn CIOs, architecten (enterprise, lead, domein), innovatiemanagers en informatiemanagers. Deze keer gaan we op bezoek bij Interfood Groep in Bladel.

  26 sep
 2. CEG Managers CIO Office | Online kennisdelen over visie op AI

  Een kleinschalige en informele bijeenkomst speciaal voor managers CIO Office om met elkaar kennis en praktijkervaring uit te wisselen. Onderwerp(en) van gesprek worden tijdens de sessie en/of vooraf ingebracht door de deelnemers.

  02 okt
 3. Virtuele bijeenkomst CEG Portfoliomanagement | Deel 2 Uitwisseling ervaring Tooling Virtuele Bijeenkomst

  In de bijeenkomsten voor portfoliomanagers wisselen de deelnemers ervaringen uit over diverse relevante onderwerpen uit hun dagelijkse praktijk van Strategisch Portfolio Management.
  Onderwerpen zijn o.a. do's & dont's met betrekking tot benefit management, stakeholder management, rapportage, prioritering en besluitvorming, business betrokkenheid en van project- naar productgerichte aanpak.

  05 okt

Meer events

Close