Digital Strategy & Innovation

Digital Strategy & Innovation

Onze leden bepalen op welke thema’s wij acteren. Wij werken aan de continue digitalisering van onze organisaties. De digitale strategie, als onderdeel van de algehele strategie, staat in dit thema centraal.

Kenmerkend voor de digitale revolutie waarin we ons bevinden, is dat de ontwikkelingen bijzonder snel gaan. Er is nauwelijks tijd om een nieuwe technologie onder controle te krijgen, of de volgende alternatieven dienen zich alweer aan. Het kost veel tijd en budget om op de hoogte te blijven, eventueel de bedrijfsstrategie hierop aan te passen, de juiste technologiekeuzes te maken, de implementatie succesvol af te ronden en tegenvallers te voorkomen. Het leren van de ervaringen van ander gebruikers kan hierbij helpen en dure missers helpen voorkomen.

Daarom zetten we ons in voor:

 1. Breder inzetten van beschikbare expertise en ervaring, door vaker peer-reviews te organiseren voor het verbeteren van de digitale plannen van collega’s die ook lid zijn van CIO Platform Nederland.
 2. Het delen van kennis en inzichten over toepassen van nieuwe technologieën in de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van waarde met data, AI e.d. Deze kennis en inspiratiesessies zijn toegankelijk voor experts, CxO en RvB/RvC van onze leden.
 3. Door - desgewenst - experts vanuit onze achterban beschikbaar te stellen voor het geven van feedback op beleidsinitiatieven van de Rijksoverheid en door expertise beschikbaar te stellen voor technische briefings en onderzoeken van het parlement en andere initiatieven op nationaal niveau, waarin onze leden een maatschappelijk belang aanwezig achten.

We leven in een periode waarin toepassing van IT en data een gigantische versnelling doormaakt. Hoe dat op een goede en gestructureerde manier - binnen alle hectiek - toe te passen, welke keuzes te maken en randvoorwaarden te stellen en hoe er ook daadwerkelijk waarde mee te creëren, is een grote uitdaging voor de leiders van alle organisaties. Het helpt enorm als we daarover ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren!

Digital Strategy nieuws

Inspirerend Board webinar Data Rules!

21-03-02 Data Rules intro Sjoerd.pngdonderdag 18 maart 2021 10:15 'Data Rules!', ons inspiratie-webinar over waardecreatie door data - specifiek ontworpen voor toezichthouders, bestuurders en CxO's van de lidorganisaties van CIO Platform Nederland - was een groot succes! Expert sprekers van Alliander, DPG Media, Pon, Royal Schiphol Group, PostNL, Picnic Technologies, Rijkswaterstaat en Radboudumc inspireerden het publiek in een interactieve online sessie over het belang, de kansen en de impact van data. lees verder
Labels
CIO Platform Nederland

Kick-off nieuwe kennisgroep CEG Infrastructure & IT Service Management

CEG Infrastructure & IT Service Management.jpgmaandag 08 maart 2021 16:00 Op maandag 25 januari namen zo'n 25 deelnemers deel aan de kick-off van CEG (CIO Experience Group) Infrastructure & IT Service Management. Een bijeenkomst bedoeld om op dit gebied kennis te delen en van elkaar te kunnen leren. lees verder
Labels
CIO Platform Nederland

CIO Special: I-Strategie Rijk 2021-2025

2021-02-11 Nieuwsbericht CIO Special Lourens Visser.pngdonderdag 11 februari 2021 08:56 Op woensdagmiddag 20 januari waren ruim twintig CxOs aanwezig bij de CIO Special: I-strategie Rijk. Op initiatief van ons lid het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kregen we een mooi en, ondanks de digitale omgeving, gezellig kijkje in de keuken van de directie CIO Rijk. lees verder
Labels
CIO Platform Nederland

Meer nieuws

Digital Strategy events

 1. CEG Architecture | Value4Education with Enterprise Architecture | Avans Hogeschool 's-Hertogenbosch

  Uitwisseling van kennis en ervaringen door enterprise architects, solution architects en lead architects en iedereen die ervaringen wil uitwisselen over architecture! Deze keer zijn we (fysiek) te gast bij Avans Hogeschool, locatie 's Hertogenbosch, en krijgen we inzichten over het procesmodel Value4Education als basis voor Enterprise Architectuur.

  02 feb
 2. CxO Workshop 'Twin Transition Roadmap: IT and Sustainability at Schiphol Group' Schiphol

  Koninklijke Schiphol Groep staan op het punt om hun Twin Transition Playbook te implementeren. Deze CxO workshop geeft een diepgaande blik hierin en leert je hoe je dit werkboek zelf zou kunnen adopteren.

  13 feb
 3. Online Strategy Peer Review | Viecuri

  Vanuit de CC Digital Strategy & Innovation verzorgt het CIO Platform Nederland zgn. peer review sessies. Een CIO van een van de leden presenteert zijn/haar ICT visie & strategie en laat deze door maximaal 5 peer CIOs reviewen in een 2 uur durende interactieve sessie.

  16 feb

Meer events

Close