Digitalization

Digitalization

Onze leden bepalen op welke thema's wij acteren. Wij werken aan de continue digitalisering van onze business.

Wij leggen de focus op:

 • Het duiden van de impact van grote (maatschappelijke en economische) trends en technologische op onze leden en de samenleving.
 • Onderzoeken hoe we digitalisering en data optimaal kunnen inzetten om de concurrentiepositie en operatie van onze leden te verbeteren.
 • Aandacht voor het versterken van de rol van de CIO/CDO, meer gericht op digitalisering in plaats van technologie.
 • Digitale innovatie op de kaart zetten op Board-niveau, interne toezichthouders, directe collega’s en medewerkers. 
 • Stimuleren van nieuwe werkmethoden, organisatievormen en ontwikkeling van nieuwe competenties bij medewerkers van onze leden.

De technologische ontwikkelingen zorgen voor meer transparantie, aanwezigheid van informatie en nieuwe mogelijkheden in 'big data' analytics. Binnen het CIO Platform Nederland verbinden we de kennis van deze nieuwe technologieën en creëren we samen nieuwe business- en verdienmodellen.

Actueel

IT Value Dashboards: “Wie is je doelgroep, waar wil je met ze over spreken en wat is belangrijk om te verbeteren?”

2019-08-12 IT Value dashboards kompasdinsdag 09 juli 2019 11:56 Op 28 juni waren 15 CIO’s te gast bij Henry van de Ven, CIO Nutreco, in Amersfoort om kennis en ervaringen te delen over IT Value Dashboards. Aanleiding hiervoor was een discussie in onze app-groep voor CxO’s. Hieruit bleek dat veel CIO’s interesse hebben voor het rapporteren van waarde aan hun stakeholders, nog zoekende zijn naar hoe dit het beste kan worden vormgegeven en graag de ervaringen van anderen betrekken bij hun overwegingen. Hieronder enkele algemene tips voor het maken van dashboards. lees verder

Uitnodiging Workshop Data Kennis en Innovatie Agenda Veiligheid 17 juni 2019

2019-06-17 Workshop Data Kennis en Innovatie Agenda Veiligheid.jpgdinsdag 04 juni 2019 19:00 Via de deelname van het CIO Platform Nederland aan de Dutch Digital Delta (de ’topsector’ ICT) is onderstaand verzoek bij ons neergelegd, om mee te denken over de nieuwe Kennis en Innovatieagenda voor de missie ‘Data en Intelligence’. Een bijeenkomst hierover vindt plaats op maandag 17 juni a.s. in de ochtend, bij ECP in Leidschendam. Wellicht is het voor jou of een van jouw collega's interessant?! lees verder

Vrijheid, plezier en leren

2019-04-12 Data science meet and greet.header.jpgvrijdag 12 april 2019 07:57 Werken als data scientist in een grote organisatie, hoe zal dat zijn? IT-studenten kregen op 10 april antwoord op deze vraag. Ook tijdens deze derde editie van de Data Science Meet & Greet, bij a.s.r. verzekeringen, toonde het CIO Platform Nederland haar verbindende kracht. lees verder

Upcoming event

 1. Bijeenkomst CEG Agile/Scrum Amsterdam

  IT-professionals en vakspecialisten nemen deel aan Kennisgroep (CEG) bijeenkomsten. Deze CEG deelt kennis en ervaring op onderwerpen zoals: Wat betekent de verandering naar agile werken? Hoe krijgen we de business mee? Hoe werkt agile over de hele keten? Hoe ga je om met de nieuwe rol van de managementlaag? Hoe wordt de toegevoegde waarde gemeten van de teams?

  26 sep
 2. Bijeenkomst CEG Innovation & IT (Vol) Nieuwegein

  IT professionals en vakspecialisten nemen deel aan Kennisgroep (CEG) bijeenkomsten. De CEG Innovation & IT deelt kennis en ervaring op onderwerpen zoals; hoe komen innovaties tot stand? Wie is in de lead? Waar ligt de verantwoordelijkheid? Hoe organiseer je de uitvoering? Deelnemers aan deze sessie zijn architecten (enterprise, lead, domein), innovatiemanagers en informatiemanagers.

  03 okt
 3. Bijeenkomst 'How to Survive in the Age of Digital Disruption?' Amsterdam

  In de overgang van een traditionele manier van werken naar de nieuwe Agile - DevOps werkwijze, erkennen we dat de taak van een CIO nog nooit zo moeilijk is geweest! Je staat voor een continue grote uitdaging!

  DASA DevOps Enterprise Leadership Forum, Agile Consortium en CIO Platform Nederland organiseren dit event om ervaringen uit te wisselen hoe door dit tijdperk van "digitale disruption" te navigeren.

  (Engelstalig event)

  09 okt

Recente Blogs

Schiphol, connecting the Netherlands

2019-06-25 Schiphol cartoon.jpgmaandag 24 juni 2019 15:00 Innovatie zit al ruim 100 jaar in het DNA van Schiphol waar continue gewerkt wordt aan verbetering en vernieuwing. Namens Royal Schiphol Group namen Sjoerd Blüm en Feddo Biekart ons mee in de IT strategie en innovatie van Royal Schiphol Group. lees verder
Labels
CIO Platform Nederland

PostNL, shipping the Future with Digital DNA

2019-06-25 Digital transformation cartoon.blog PostNLmaandag 24 juni 2019 15:00 Jurre van Ruth, Digital Strategy Consultant, deelde met de aanwezigen de weg die PostNL heeft afgelegd om iedere rol/profiel binnen de organisatie te voorzien van een ‘Digitaal DNA’, oftewel: hoe het hen is gelukt om voor elke rol/profiel ook een digitaal profiel op te stellen. lees verder
Labels
CIO Platform Nederland
Close