Brief aan minister Grapperhaus: versterking van de Nederlandse cyberweerbaarheid

Brief aan minister Grapperhaus: versterking van de Nederlandse cyberweerbaarheid

2020-11-11 Brief Grapperhaus - cyber veiligeheid.pngdinsdag 20 oktober 2020

Het CIO Platform Nederland vraagt in het belang van de cyberweerbaarheid van Nederland en het Nederlandse bedrijfsleven aandacht voor het voorval dat het Nationaal Cyber Security Centrum informatie niet tijdig had gedeeld.

Begin oktober 2020 is vanuit het CIO Platform Nederland een brief opgesteld gericht aan minister Grapperhaus. De brief is opgesteld naar aanleiding van het voorval, waarbij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) over informatie beschikte die diverse bedrijven had kunnen behoeden voor schade, indien deze informatie tijdig was gedeeld met de bedrijven. Het FD bracht dit al onder de aandacht in het artikel 'Nationale Cyberwaakhond blaft lang niet voor iedereen'

Dat deze informatie niet is gedeeld met de betreffende bedrijven is voor ons als vereniging onbestaanbaar en mag wat ons betreft niet nogmaals gebeuren. Met deze brief hopen we dat de door ons gevoelde urgentie wordt begrepen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid en vragen we aandacht voor spoedige aanpassing van de wet. Met als doel het versterken van de cyberweerbaarheid van Nederland en het Nederlandse bedrijfsleven.

Meer weten over de inhoud van de brief?
Neem contact op met Ronald Verbeek.

« Terug

Close