Inspirerend Board webinar Data Rules!

Inspirerend Board webinar Data Rules!

2021-03-02 Data Rules intro Sjoerd.pngdonderdag 18 maart 2021 10:15

'Data Rules!', ons inspiratie-webinar over waardecreatie door data - specifiek ontworpen voor toezichthouders, bestuurders en CxO's van de lidorganisaties van CIO Platform Nederland - was een groot succes! Expert sprekers van Alliander, DPG Media, Pon, Royal Schiphol Group, PostNL, Picnic Technologies, Rijkswaterstaat en Radboudumc inspireerden het publiek in een interactieve online sessie over het belang, de kansen en de impact van data.

Na een succesvol webinar over Strategy Fitness vorig jaar en waardevolle peer review-sessies, ging het CIO Committee (CC) Digital Strategy & Innovation nu in op hun volgende prioriteit op de roadmap: CxO's en bestuursleden inspireren over het cruciale belang van data in de strategie van hun organisatie. Met bijna 80 deelnemers (25% board) was het webinar een groot succes.

De CC, onder voorzitterschap van Teun van der Vorm (voormalig CIO DPG Media) en met leden Sjoerd Blüm (CIO Royal Schiphol Group), Marcel Krom (CIO PostNL, CIO of the Year 2020) en Ton van Dijk (CIO Pon), organiseerde een state-of-the-art hybride webinar met 8 sprekers van Alliander, DPG Media, Pon, Royal Schiphol Group, PostNL, Picnic Technologies, Rijkswaterstaat en Radboudumc. Een verscheidenheid aan onderwerpen, van basisprincipes, personalisatie, datageletterdheid, monetarisering tot AI in de gezondheidszorg, werden met een flitsend tempo voor het publiek gebracht, professioneel gemodereerd door Sjoerd Blüm. In de Q&A Intermezzo's stelde het publiek hun meest prangende vragen aan de sprekers. Ton van Dijk en Marcel Krom voegden hun visie toe.

Namens de CIO-commissie vatte Marcel de sessie briljant samen: "Het begint allemaal met passie. Data heeft in de eerste plaats een geloofscasus nodig, en alleen dan heb je een businesscase. Samen met deze passie kan data je bedrijf laten stralen ... De acht cases laten zien dat data onze organisaties kan helpen groeien. " Alle deelnemers ontvingen waardevolle key-messages en take-aways van alle sprekers zoals 'Investeer in infrastructuur', 'Implementatie is net zo belangrijk als innovatie', 'Begin aan de top!', 'Neem de juiste werknemers aan, niet de beste'.

CIO-leden van onze vereniging hebben volledige toegang tot alle take-aways, presentaties en opnames. Stuur een e-mail naar Ankie voor meer info.

2021-03-02 Speaker overview Data Rules.png

Labels
CIO Platform Nederland

« Terug

Close