Jaardag 2021: the digital heart of society

Jaardag 2021: the digital heart of society

2021-09-15 Jaardag Event-omslag.pngwoensdag 15 september 2021

Hét hoofdthema van de Jaardag 2021, waarvoor op 15 september ruim 90 van onze leden naar de Mauritskazerne zijn afgereisd, was 'The digital heart of society'. Het programma, onder leiding van Arthur Govaert en Ronald Verbeek, heeft letterlijk én figuurlijk het digitale hart van de deelnemers gevoed.

Na lange tijd kwam de achterban eindelijk weer live bij elkaar. De leden zijn meegenomen in de verschillende ontwikkelingen binnen de vereniging. En die zijn talrijk. Zo is de impact van de nationale politiek en Europese regelgeving besproken in het Politiek Café. Met waardevolle videobijdrages van Queeny Rajkowski, Tweede Kamerlid voor de VVD en Renske Leijten, Tweede Kamerlid voor de SP en tijdelijk voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Digitale Zaken. Wat staat de grote organisaties van leden de komende tijd te wachten op dit uitdagende speelveld en hoe kunnen wij daar invloed op uitoefenen? Sjoerd Blüm en Martin Hoff werden officieel gepresenteerd als nieuwe bestuursleden.

Bestuursleden Claudia de Andrade -de Wit, Raimond Voermans, Martijn Koning en Sjoerd Blüm informeerden de leden over de ontwikkelingen binnen de thema's Information Security, Vendor Relations, Tranformation en Digital Strategy & Innovation. Na de onderbreking was het woord aan oudgediende Paul Samwel (CISO, ONVZ), die de vereniging in ruim zestien jaar heeft zien veranderen, de vereniging impact ziet hebben en dit treffend kon overbrengen. Daarnaast deelden de deelnemers aande Jaardag in kleine groepen hun ervaringen over o.a. IoT, data, agile, vendor relations, cybersecurity, ITSM en LowCodeNoCode. 

Naast de inhoudelijke onderdelen van de jaardag was er uiteraard ook voldoende ruimte om na lange tijd weer eens in een gemoedelijke omgeving andere leden te ontmoeten en weer eens bij te praten. Tot slot, in lijn met het thema, lanceerden we vandaag de nieuwe verenigingsvideo. Kijk mee hoe de activiteiten van de leden van het CIO Platform Nederland samen het (digitale) hart van de Nederlandse samenleving vormen.

Alle sprekers en aanwezigen nogmaals ontzettend bedankt voor het meehelpen aan de geslaagde dag en hopelijk op naar meer goede niet-virtuele bijeenkomsten.

Zie ook het Linkedin bericht over de Jaardag.

« Terug

Close