Female IT leadership @Havenbedrijf Rotterdam

Female IT leadership @Havenbedrijf Rotterdam

2021-10-28 IT Female Leader Network.Port of Rotterdam.pngvrijdag 26 november 2021

Vorige maand ontmoetten zo'n 20 vrouwelijke IT-leiders elkaar in het prachtige gebouw van Havenbedrijf Rotterdam, gehost door Claudia de Andrade – de Wit, CIO Havenbedrijf Rotterdam, bestuurslid CIO Platform Nederland en mede-initiatiefnemer van deze netwerkgroep.

Claudia en collega's deelden waardevolle inzichten over de valkuilen en sterke punten van vrouwelijk leiderschap en het bevorderen van diversiteit.Tegen de achtergrond van de skyline van Rotterdam begon Claudia de immensiteit en uitdagingen van het Rotterdamse havengebied uit te leggen, van Noordzee tot het binnenland, van zeeschepen tot binnenvaartschepen. Als CIO is haar belangrijkste verantwoordelijkheid digitalisering en samen met de business de slimste haven worden.

Claudia's leiderschapsstijl past zich aan op de behoeften van de organisatie met een sterke focus op transparantie, partnerschap en het opbouwen van vertrouwen. Met een focus op alignment met de procesbehoeften van het bedrijf ter volledige ondersteuning van een 24/7 operatie. Voorbeelden werden gedeeld van dit adaptief leiderschap, cultuur, kracht van emoties en inclusiviteit. De dag werd afgesloten met breakout-discussies over diversiteit en informeel netwerken.

We willen Claudia en haar collega’s hartelijk bedanken voor hun openhartigheid en waardevolle inzichten.

Kijk voor meer details in het uitgebreide verslag(Engels, alleen voor leden)

« Terug

Close