CIOTV #75 Hoe staat het met de volwassenheid van digitale transformaties? met oa Martijn Koning en Arthur Govaert

CIOTV #75 Hoe staat het met de volwassenheid van digitale transformaties? met oa Martijn Koning en Arthur Govaert

2022-07-02 ciotv 75 martijn en arthurmaandag 04 juli 2022

In deze bijzondere vijfenzeventigste aflevering van CIOTV zijn huidig voorzitter Martijn Koning (Chief Digital & Sustainability Officer AutoBinck Group) en voormalig voorzitter Arthur Govaert (VP Innovation Program Manager CC Philips) van CIO Platform Nederland te gast bij Rob Beijleveld en Hotze Zijlstra. Deze jubileumaflevering staat in het teken van de #volwassenheid van #digitaletransformaties in Nederland en de rol van de zakelijke gebruiker daarin.

Wat is voor de #CIO het huidige meta-thema? Voor Martijn is dat #digitalegeletterdheid en het blijven leren. Het is zaak dit op te nemen in de #digitalestrategie, zodat het naast de business staat. De noodzaak van het transformeren van jouw organisatie, de bewustwording op het gebied van cyberveiligheid, de beperkingen in de digitale markt en de uitdagingen van inclusie vereisen allen om een groeiende digitale geletterdheid.

Arthur heeft kort geleden afscheid genomen van CIO Platform Nederland. De vereniging heeft onder zijn leiding een #verandering meegemaakt van een interne naar een actieve externe focus. Bijbehorende activiteiten opzetten en een gezicht geven aan de zakelijke gebruiker zijn erg ingewikkeld maar goed gelukt, bijv. de Europese samenwerking met de andere zusterverenigingen.

Arthur vertelt over het kenmerk van de Nederlandse en Europese digitale markt. Wij hebben waardevolle kleinere tech-bedrijven, maar het ontbreekt aan grote spelers. Daar ligt voor bedrijfsleven (CIO’s) en politiek een uitdaging. Martijn vult aan dat we in Nederland zeker wel grote bedrijven rijk zijn die digitaal erg vooruitlopen, maar die mogen niet vergeten worden. Zeker niet omdat deze een groot deel van de economie en maatschappij dragen.

Arthur geeft mee: in deze tijd van onrust en verandering, zorg dat je met al je #stakeholders een digitale strategie opzet om je te wapenen. Het is een essentiële factor om te kunnen groeien. Daarom moet je er nu over in gesprek gaan. Martijn benadrukt tot slot: ‘’Wat je er in stopt, haal je er uit.’’ Van delen en leren help je jezelf, je organisatie en Nederland verder. Word daarom uiteraard vooral lid van CIO Platform Nederland!

#cio #cioplatform #CIOPN #digiskills

« Terug

Close