Kijkje in de agile keuken tijdens de Planning tweedaagse van Avans Hogeschool

Kijkje in de agile keuken tijdens de Planning tweedaagse van Avans Hogeschool

2023-03-07  NB EventCEG Agile Avans Hogeschool13-03-2023 14:27 13-03-2023 14:27

Op 7 maart j.l. waren de Expertgroepen (CEG) Agile en Portfolio management te gast bij Avans in Den Bosch voor een kijkje in de agile keuken. Wat een mooie dag met nieuwe inzichten en inspiratie!

Van CIO Gerdinand Bosch, Agile Coach en pi-organisator Sabina Renshof en hun collega's hoorden en zagen zij hoe Avans (met onderwijs in 21 academies) haar Planning Tweedaagse organiseert. Hoe schetsen zij hun prioriteiten, maken de teams hun conceptplannen en doen zij een managementreview met de stakeholders? Onze leden hebben ervaren hoe de teams in de IV-organisatie - agile - werken aan het verbeteren van de informatievoorziening van Avans en hun werkzaamheden voor de komende onderwijsperiode plannen.

“Wil je sneller vooruit, dan bereik je niets door je medewerkers harder te laten werken, of meer geld uit te geven. Bedenk in plaats daarvan hoe je intelligenter kunt werken.” - Winfried de Valk, Directeur Productiehuis bij Logius

Speciaal voor de aanwezige gasten vertelde Winfried de Valk, Directeur Productiehuis bij Logius, onderdeel van de Rijksoverheid, ook over hun transformatie. Logius werkt dagelijks aan een digitale overheid die werkt voor iedereen, met systemen als DigiD. Daarna gingen zij aan de slag met de successen en valkuilen van de transformaties bij hun eigen organisaties. Een verslag met de learnings hiervan volgt.

Lees meer over het bezoek van CIO Platform Nederland aan Avans in het artikel van Rik van Heesch, redacteur BijAvans (Nederlands)

Luister naar de radio-uitzending van Ambition radio (Avans radio) met bijdrage van Gerdinand, en leden Mabelle Schreurs (DNB) en Patrick Spierings (Van Oord) (Nederlands)

« Terug

Close