CIO Platform Nederland tekent inclusiepact VIP-IT om de arbeidsparticipatie van visueel beperkten binnen IT te vergroten

CIO Platform Nederland tekent inclusiepact VIP-IT om de arbeidsparticipatie van visueel beperkten binnen IT te vergroten

2023-05-12 | NB |  Inclusiepact VIP-IT12-05-2023 15:25 12-05-2023 15:25

Op 12 mei hebben verschillende partijen, waaronder CIO Platform Nederland, het inclusiepact VIP-IT getekend, op de locatie van Hogeschool van Amsterdam (HvA) in Hilversum. Het projectteam van de HvA, het Bartiméus Fonds en Incluvisie deelden de stappen in het projectplan met als doel: meer mensen met een visuele beperking (VIPs) met een baan in de IT.

VIP-IT is een IT-omscholingsprogramma mét baangarantie voor mensen met een visuele beperking.
Binnen het project VIP-IT wordt het reeds succesvolle omscholingsprogramma Make IT Work toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele beperking. 71% van hen heeft geen betaald werk terwijl ze dat wel willen. Zij lopen bij het vinden en behouden van werk tegen veel problemen aan, zoals ontoegankelijke assessments, ontoegankelijke werkplekken en ontoegankelijke software. VIP-IT maakt aan al deze problemen een einde. Het gehele traject, van assessment tot matching met werkgevers is volledig toegankelijk gemaakt.

CIO Platform Nederland ondersteunt dit project door het creëren van awareness van het initiatief onder haar leden, zodat meer potentiële werkgevers zich aanmelden, door het delen van kennis en ervaring over objectief werven, inclusief leiderschap en succesvolle integratie binnen de workforce.

Labels
CIO Platform Nederland

« Terug

Close