Meeting Europese Commissie over Privacy Shield

Meeting Europese Commissie over Privacy Shield

20160630_nieuwsbericht_eu_us_privacy_shield.jpgvrijdag 01 juli 2016

Ronald Verbeek vertegenwoordigde EuroCIO en CIO Platform Nederland.

Op 30 juni 2016 heeft een bijeenkomst plaatsgevonden van de Europese Commissie met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven in Europa over de Privacy Shield overeenkomst met de Verenigde Staten. Namens EuroCIO en CIO Platform Nederland was Ronald hierbij aanwezig.

Uit de toelichting van de EC lijken flinke stappen vooruit te zijn gezet in de onderhandelingen met de VS. Hiermee is in belangrijke mate tegemoet gekomen aan commentaren op een eerder dit jaar gedeelde concept-versie van de overeenkomst. Als alle instanties akkoord gaan met de huidige tekst, dan zal de overeenkomst rond 11 juli worden getekend. Daarna kan de Amerikaanse overheid het certificatieschema afronden waartegen Amerikaanse providers zich kunnen (zelf)certificeren. De Europese Commissie heeft vertrouwen dat deze overeenkomst voldoende waarborgen bevat om ook de Data Protection Authorities en rechters te overtuigen van een goed beschermingsniveau voor persoonlijke data.

We hopen dat hiermee snel een einde zal komen aan de onduidelijkheid die voor veel bedrijven bestaat sinds de vernietiging van de Safe Harbour overeenkomst door het Europese Hof in oktober 2015.

« Terug

Close