Inspiratiesessie Aantrekken van IT Talent

Inspiratiesessie Aantrekken van IT Talent

maandag 20 juni 2016

Recruitment en branding kunnen heel goed samen!

Dinsdag 14 juni waren CIO’s en hun HR partners te gast bij Teun van der Vorm, CIO van ANWB. De vrouwen waren in de meerderheid, zou het aan het thema liggen? 

Het doel van deze sessie was om elkaar te inspireren en gezamenlijk oplossingen te bedenken en ervaringen te delen over het werven van IT personeel. Dat het aantrekken van nieuwe medewerkers een gezamenlijke zorg is, bleek al bij de korte introductie.

Uit het Arbeidsmarktonderzoek komt naar voren dat de gap tussen vraag en aanbod van IT opgeleide medewerkers steeds groter wordt. 

Leden hebben genoeg mogelijkheden om deel te nemen aan verschillende initiatieven die onderdeel uitmaken van de Human Capital Agenda ICT. Denk hierbij aan het:

  • Inspireren van scholieren door het verzorgen van gastlessen;
  • Verstrekken van beurzen aan excellente studenten; 
  • Up to date houden van de IT kennis bij ICT docenten.

Een ander initiatief dat de samenwerking onderstreept tussen opleidingsinstellingen en bedrijven is het StageLoket. De noodzaak tot en de eerste ervaringen vanuit dit project zijn uiteengezet door respectievelijk Paul Fouarge (IT Circle/ Stageloket.nl) en Maarten Waterman (Stageloket.nl). 

Na deze uitgebreide toelichting was er ruimschoots de tijd om met elkaar te brainstormen aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van o.a. Rijkswaterstaat en Aegon.

Het was een inspirerende sessie voor alle deelnemers waarin veel acties zijn geformuleerd, o.a. om een gezamenlijke branding strategie uit te gaan denken. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

« Terug

Close