Cybercrime op de politieke agenda

Cybercrime op de politieke agenda

20160906 cybercrime.jpgdinsdag 06 september 2016

Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie spreekt duidelijke taal.

'Cybercriminelen zijn een steeds groter gevaar voor burgers, bedrijven en overheid', geeft staatssecretaris Dijkhoff aan richting de Tweede Kamer (meer informatie via deze link).

BNR nieuwsradio maakte hier vanochtend een item over tijdens 'De Ochtendspits' bij Bas van Werven. Ronald Verbeek, directeur CIO Platform Nederland was uitgenodigd om hierover met Bas van gedachten te wisselen.

Cybercrime en informatiebeveiliging staan hoog op de agenda van het CIO Platform Nederland. Doordat digitalisering een belangrijke rol speelt in de innovatie van onze economie, is het steeds belangrijker geworden om veilig met onze informatie om te gaan. Bedrijven, overheden en burgers moeten hier bovenop zitten!

Er wordt door cybercriminelen slim gebruik gemaakt van informatie die online te vinden is, waardoor imago schade kan optreden of financieel verlies. Staatssecretaris Dijkhoff zet cybercrime op de politieke agenda, maar we moeten vooral zelf alert zijn en ons eigen proces op orde hebben. Door het delen van kennis en informatie hierover, kunnen we beter dreigingen gaan herkennen en weten we beter wat er aan te doen is.

Luister het fragment hier terug.

« Terug

Close