Elf Vivat medewerkers gestart met Data Expert opleiding JADS

Elf Vivat medewerkers gestart met Data Expert opleiding JADS

20170203 Data Science.pngvrijdag 03 februari 2017

Op vrijdag 27 januari zijn elf medewerkers van VIVAT aan de Data Expert opleiding bij de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) gestart.

Door een professionele focus op big data is VIVAT in staat om nog sneller en beter in te spelen op de individuele behoefte van de klant. Daarnaast kunnen er nog betere risico-inschattingen en voorspellende analyses worden gemaakt. De VIVAT Academy is de eerste business partner aan wie JADS een maatwerk Masteropleiding aanbiedt. 

Grip op data
Bart Rentenaar, IT manager Data bij VIVAT: ‘Het belang van data- en informatieanalyse neemt in de huidige maatschappij steeds meer toe en zal ook binnen VIVAT een steeds grotere rol gaan spelen. De beschikbare data kunnen we nog beter gebruiken voor vele toepassingen in onze dagelijkse werkzaamheden. De centrale vraag is: welke informatie zit in de beschikbare data en hoe kunnen we hier nog beter de klant mee bedienen.’

Fraudetectie en voorspelmodellen 
Rentenaar: ‘De VIVAT Academy is een nieuw initiatief van VIVAT, waarmee we een plek willen creëren waar continu ontwikkelen voorop staat en waarin we van elkaar kunnen leren. Vanaf vrijdag beginnen elf collega’s van verschillende bedrijfsonderdelen, met een diverse achtergrond, aan de Data Expert opleiding. Hier gaan ze aan de slag met cases uit de dagelijkse praktijk van VIVAT. Onderwerpen zoals fraudedetectie, (klant-)risicomodellen, analyses van het klantsentiment, prijsstrategieën, retentiemodellen en analyses voor nieuwe producten en diensten. Belangrijke onderdelen van de opleiding zijn daarnaast het ethische aspect en de privacywaarborging van klanten.’

Focus op innovatie
De Data Expert opleiding en het partnership met JADS zijn het resultaat van een sterke focus op innovatie binnen VIVAT. Naast het opleiden van medewerkers binnen JADS is VIVAT ook actief in de samenwerking met vele startup’s.

Over het JADS Data Expert Programma
Het Data Expert programma is bedoeld voor ambitieuze professionals met een sterke analytische en kwantitatieve achtergrond. Duur: 1 jaar, ongeveer 30 volle werkdagen - in het algemeen op vrijdag en een weekend.

Het programma bestaat uit 8 blokken, waarin alle aspecten van data science aan bod komen.
De deelnemers ontvangen een officieel certificaat van JADS / Tilburg University / Eindhoven University of Technology. Doelstellingen van het programma: Data science kennis & vaardigheden, business alignment en ondernemerschap. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Geert-Jan Peters.

Over JADS   
Jheronimus Academy of Data Science (JADS) is een unieke samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant, de gemeente 's-Hertogenbosch, Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. Vanuit drie verschillende locaties kunnen Data Science worden bestudeerd, onderzocht en toegepast door middel van bachelor- en masterprogramma's. Het is de ambitie van JADS om samen met wetenschappers, studenten en medewerkers een wereldwijde impact te maken, door middel van strategische partnerships tussen onderwijs en het bedrijfsleven.

Bron: Jheronimus Academy of Data Science

« Terug

Close