IT professionals in gesprek over hun beroep

IT professionals in gesprek over hun beroep

20170209 Beroepenspeeddate def.jpgdonderdag 09 februari 2017

Op woensdagavond 8 februari 2017 organiseerde het Leonardo College in Leiden ‘beroepsspeeddates’.

Tijdens de speeddates gingen ouders en andere volwassenen het gesprek aan met de leerlingen van de 3e klassen over hun beroep. Vanuit Geef IT Door was ook een afvaardiging naar de school gekomen, waaronder Maarten Buikhuisen (Director Global Solutions bij Heineken) en Ronald Verbeek (Directeur CIO Platform Nederland). Natuurlijk om te vertellen hoe leuk het is om te werken in de IT!

Hoewel de docenten vooraf waarschuwden dat de scholieren misschien wat terughoudend zouden zijn, bleek daar weinig van. Er was veel enthousiasme en leergierigheid over hoe loopbanen kunnen ontwikkelen en ook wel wat twijfel over wat nou eigenlijk allemaal mogelijk en leuk is.

Maarten Buikhuisen:
"Leuke interacties gehad met jong volwassenen die soms precies weten wat ze willen en soms keuzestress hebben. Valt niet mee om op die leeftijd al vakken te kiezen, laat staan te weten wat je later wilt worden. Leuke discussies met vragen variërend van welke vakken moet ik kiezen voor uw beroep tot wat verdient u precies? Mensen die zo nieuwsgierig zijn, die komen er wel. Aanrader om hier aan mee te doen."

Ronald Verbeek:
"Het uur, waarin met vijf groepjes het gesprek werd gevoerd, was zo om. Leuk om te doen en de dynamische wereld van IT en digitalisering toe te lichten!"

Als je ook bij wil dragen aan het enthousiasmeren van scholieren voor een beroep in de IT, geef je dan op via: www.geefitdoor.nl

« Terug

Close