Gastles "cyber security" aan 3 gymnasium

Gastles "cyber security" aan 3 gymnasium

20170307 gastles cyber security ronald verbeek.jpgdinsdag 07 maart 2017

In het kader van de Cyber Estafette van de Geef IT Door campagne, heeft Ronald Verbeek op 17 februari jl. een gastles gegeven op het Bonaventuracollege in Leiden.

Met klas 3 gymnasium sprak hij over de uitdagingen op het gebied van het veilig gebruik maken van alle digitale mogelijkheden en gaf tips over hoe je je bewuster en veiliger in de digitale wereld kunt bewegen. Ook kwamen de grote behoefte aan security specialisten en mogelijke opleidingen nadrukkelijk aan bod in de gastles.

‘Het is erg leuk om als vertegenwoordiger van de grote ICT gebruikende organisaties in Nederland iets te kunnen doen aan cyber security awareness bij onze toekomstige ondernemers, medewerkers en bestuurders’ gaf Ronald na afloop aan. De gymnasiasten waren over het algemeen erg geïnteresseerd in het onderwerp en kregen door de les wel wat nieuwe inzichten.

Voor meer informatie kun je terecht op www.geefitdoor.nl. Dat is ook de plek om je zelf aan te melden als je eens voor de klas wilt staan. Dat kan zijn rondom cyber security, maar mag ook gaan over jouw werk met ICT. Doel is om scholieren te interesseren in een opleiding die uitzicht biedt op een baan in de ICT. De begeleiding vanuit het campagneteam is prima en er zijn basis-presentaties beschikbaar die je op jouw interesses kunt aanpassen.

Dus: geef je op, geef IT door!

« Terug

Close