Koninklijke onderscheiding voor Foppe Vogd!

Koninklijke onderscheiding voor Foppe Vogd!

Lintje Foppe Vogddinsdag 25 april 2017

"Het is de wil van Zijne Majesteit de Koning u te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau" met deze woorden eindigde de heer Cees van der Knaap, burgemeester van Ede, vanochtend zijn loftuiting aan het adres van ons erelid Foppe Vogd.

Foppe's inspanningen over vele jaren om gebruikers van ICT een steviger stem te geven, zijn niet ongemerkt gebleven. Zijn belangrijke bijdragen aan de oprichting en ontwikkeling van achtereenvolgens het IT Service Management Forum en CIO Platform Nederland, naast een betaalde baan bij o.a. het ministerie van Financiën, vormden het fundament voor de onderscheiding. Daarnaast is de rol van Foppe gememoreerd bij het onder de aandacht brengen van een zinvolle inzet van autisten in het ICT productie- en testproces. Bijvoorbeeld door het bundelen van de krachten van kleinschalige initiatieven tot het samenwerkingsverband IN2IT.

Zijn drive en enthousiasme, niet alleen in en om het werk, Groningse nuchterheid en onconventionele manier van werken die tot veel succes heeft geleid zijn nu dus bekroond met zijn benoeming als Officier in de Orde van Oranje Nassau... We feliciteren Foppe van harte met zijn 'lintje'!

Zie ook de website van de Gemeente Ede.

« Terug

Close