Bronzen prijs voor Elevator Game bij de International Serious Play Awards 2017

Bronzen prijs voor Elevator Game bij de International Serious Play Awards 2017

20170626 Elevator wint serious play award.pngmaandag 26 juni 2017

Eerder dit jaar is Elevator Game door IJsfontein, specialist en ontwikkelaar van serious games, ingediend bij de organisatie van Serious Play Awards. De Awards worden uitgereikt tijdens de Serious Play Conferentie in Virginia van 18 tot 20 juli a.s.

Deze conferentie wordt gezien als een van de belangrijkste conferenties op het gebied van spelend leren. Van alle nominaties heeft Elevator Game de Bronzen prijs in de wacht gesleept! Zeer trots zijn we dan ook samen met IJsfontein op deze derde plaats!

“De Elevator Game is een co-op turn-based game die medewerkers bewust maakt van informatieveiligheid. Samen met je collega kruip je in de huid van twee geheim agenten op het gebied van cyber security & informatiebeveiliging. Het doel is de zwakke plekken van een organisatie bloot te leggen door de beveiliging te kraken en de lift te bereiken. De Elevator Game is ontwikkeld met het CIO Platform Nederland.” 

Vanaf 2014 is de Elevator Game als zeer vernieuwend en innovatief spel ontwikkeld door IJsfontijn met medewerking van 40 leden van het CIO Platform Nederland. Deze leden herkenden de noodzaak om het onderwerp “Informatieveiligheid” meer onder de aandacht van alle medewerkers te brengen. Gekozen was voor een andere manier van leren en voor het veranderen van gedrag bleek gamification zeer geschikt. De thema’s die in de verschillende levels van de game terugkomen zijn gebruikersnamen en wachtwoorden, phishing, social media, datalekken, e.d.

Inmiddels zijn de organisaties van het eerste uur uitgespeeld en is besloten om de game buiten het CIO Platform te gaan beleggen. Momenteel worden er scenario’s hiervoor uitgewerkt, samen met alle gamemasters, stuurgroep en IJsfontein. Wil je meer weten over één van de scenario’s of heb je ideeën over Elevator, neem dan contact op met Janet.

« Terug

Close