Koplopers in de digitale transitie

Koplopers in de digitale transitie

Transformatie.nieuws.jpgmaandag 10 juli 2017

Het Financieele Dagblad en Vlerick Business School presenteren de Transformers 200. Een ranglijst van grote Nederlandse bedrijven die voorop lopen in de digitale transitie. In de top 5 vinden we drie leden van het CIO Platform Nederland terug!

Welke bedrijven en welke sectoren lopen voorop in de digitale transitie? En aan welke ondernemingen kun je een voorbeeld nemen als het gaat om specifieke digitale vaardigheden? Welke bedrijven bevinden zich allemaal in deze ranglijst? Je leest het allemaal hier

In de top vijf vinden we drie leden van het CIO Platform Nederland terug: ABN AMRO, Vopak en Wolters Kluwer. En nog veel meer leden volgen deze koplopers op de voet, waaronder Eneco Group, ING, Port of Rotterdam, PostNL en Randstad.

Naast de ranglijst zijn er in het Financieel Dagblad de afgelopen tijd meerdere artikelen verschenen met de titel ‘Transformers 200: Inzichten en ideeën voor de digitale transformatie’. Alle artikelen zijn na te lezen via deze link (abonnement op Financieel Dagblad is vereist).

Eerder is het artikel van PostNL al onder de aandacht gebracht, maar ook andere leden van het CIO Platform Nederland delen mooie inzichten over de digitale transformatie binnen hun bedrijf. Zo geeft Peter Jacobs (Directeur IT ING Nederland) aan dat er veel te leren valt van bedrijven als Netflix, Airbnb en Amazon, waaronder dat de gebruikservaring van klanten frictie loos moet zijn en een nieuwe wijze van werken (agile), brengen Caecilia Groot (CIO GVB) en Hendrik-Jan Smaal (CIO Heijmans) de vraag naar meer vrouwelijke digitale leiders naar voren en schetst Willem Jan Zwart (CIO Enexis) de veranderende rol weer van het bedrijf doordat mensen steeds meer zelf hun energie op wekken. 

Deze en nog meer andere artikelen vormen een bijzonder interessant dossier voor iedereen die zelf te maken heeft met deze digitale transitie!

« Terug

Close