Succesvolle 1e Data Science Meetup bij ANWB

Succesvolle 1e Data Science Meetup bij ANWB

20170926 Meet up data science.jpegvrijdag 29 september 2017

Onder gezamenlijke regie van ANWB, PostNL en LUMC is donderdag 26 september een Meetup georganiseerd over Data Science bij ANWB in Den Haag. Een breed onderwerp waar veel over te zeggen en delen is!

Aanleiding om deze Meetup over Data Sciene te organiseren kwam vanuit de regionale sessie Den Haag. Daarin bleek dat CIO’s op vele vlakken elkaar aanvulden, uitdagingen zagen en nader over dit onderwerp met elkaar in gesprek wilden. Door het verbinden van hun data experts met geïnteresseerden en experts vanuit andere organisaties is er tijdens de Meetup in workshops gesproken over o.a datavisualisatie, machine learning en de Datalab. In ronde tafel sessies kwamen vragen rond data en GDPR, HR en Werving en de Technologie aan bod.

Na een warm welkom van de host van de middag Teun van der Vorm, CIO ANWB, was Aske Plaat gevraagd de toekomst van Data Science te schetsen. Aske is professor Data Science en Scientific Director bij LIASC, Leiden Institute of Advanced Computer Science. Aske toonde in vogelvlucht vele oplossingen en processen waar data de belangrijke driver bij is en waarbij de patronen in die data inzichten helpen te geven voor de diverse instanties waar het LIASC mee samenwerkt. Verder presenteerde hij sprekende voorbeelden die aantoonden dat het relatief goedkoop is om machine learning toe te passen en dat data overal is - we kunnen spreken van een heuse data tsunami! Aske ziet een ware datarevolutie, waarbij het werk van de data scientists steeds makkelijker wordt gemaakt. Namelijk door machine learning op machine learning op machine learning… Een van de drijvende krachten daarachter is kunstmatige intelligentie.

Bij deze introductie ontstond er veel interactie onder leiding van Karel van Lambalgen, CIO LUMC. Vanuit het publiek kwamen er veel aanvullingen en vragen zoals: "Welke rol speelt de software", "Wat is de ethische kant van het verhaal", "Hoe houdt het sociale aspect stand". In de workshops die na een korte break van start gingen, konden de deelnemers meer te weten komen over de zeer professionele aanpak van de data visualisatie bij het LUMC, de learnings vanuit de sprekende praktijk cases vanuit de ANWB over bijvoorbeeld het opzetten van hun Datalab en hoe PostNL machine learning meer en meer toepast in de dagelijkse operatie.

Bij de afsluiting van het formele deel werden de organisatoren bedankt voor het inspirerende programma. Tijdens de borrel werd door de deelnemers nog lang nagepraat over de inhoud van deze interessante middag. We kunnen dan ook spreken van een succesvolle 1e Data Science Meetup en kijken uit naar een volgende sessie elders in het land.

« Terug

Close