Smart contracts via blockchaintechnologie

Smart contracts via blockchaintechnologie

20171116 Smart contracts rapport blockchain.jpgdonderdag 16 november 2017

René Penning de Vries, Boegbeeld Team ICT, heeft bij het Jaarcongres van ECP vanochtend het rapport ‘Smart contracts als specifieke toepassing van de blockchaintechnologie’ in ontvangst genomen.

Binnen enkele leden van het CIO Platform Nederland wordt al flink geïnnoveerd met Blockchain. Vanochtend is een rapport over een eerste verkenning naar vragen rond wet- en regelgeving en opleidingsbehoeften als gevolg van blockchain, en meer specifiek smart contracts, aangeboden op het ECP Jaarcongres 2017. Het rapport ‘Smart contracts als specifieke toepassing van de blockchaintechnologie’ is geschreven door een expertgroep van de Dutch Blockchain Coalition en legt uit wat smart contracts zijn, met welke juridische vraagstukken organisaties rekening moeten houden en aan welk nieuw soort kennis en opleiding er behoefte is.

Een greep uit de resultaten:

  • De huidige wet- en regelgeving is best geschikt,
  • Koppel “legal” en “codeurs” aan elkaar,
  • Maak de blockchaincode duidelijk uitlegbaar voor de gebruikers (lees burgers).

In het traject dat door de initiatiefnemers is doorlopen is een belangrijke les geleerd: zorg voor een gemeenschappelijke vocabulaire. Lees hier het volledige persbericht. Dit inititatief wordt verder opgepakt en uitgewerkt onder de Dutch Digital Delta.

Iedereen die binnen het CIO Platform Nederland hierover vragen heeft of in een bedrijfsbezoek een case wil presenteren: neem contact op met Janet Cadel.

« Terug

Close