Elevator Game overgedragen aan SURF

Elevator Game overgedragen aan SURF

20171130 Afscheidsymposium Elevatorgame.pngmaandag 04 december 2017

Na 2,5 jaar van intensieve ontwikkeling, samenwerking en speeltijd heeft het CIO Platform Nederland de met IJsfontein ontwikkelde Elevator Game overgedragen aan SURF.

Het idee voor het opzetten van een Game voor Security Awareness kwam op in 2015. Na inventarisatie onder de leden van het CIO Platform Nederland hebben ruim 35 leden ingestemd met het ontwikkelen van een game in samenwerking met IJsfontein. Onder de bezielende leiding van Foppe Vogd werd de Game (genaamd Elevator) in samenwerking met de leden en IJsfontein ontwikkeld en werden 2 volledige speellevels opgeleverd. Een fantastische prestatie gezien de omvang van het project en de uitdagingen die werden overwonnen.

In 2016 volgde nog een 3e level en zagen we een toename in het aantal actieve deelnemers. Gedurende dit jaar nam ook de internationale interesse in de Elevator Game toe en werd het zaak voor het CIO Platform Nederland om de positionering van de Elevator Game te heroverwegen. Belangrijk hierbij was en is voor het CIO Platform Nederland dat zij haar onafhankelijke positie en ook de continuïteit van de Elevator Game via derden kan waarborgen. Besloten werd om de Game over te dragen en in SURF heeft het CIO Platform Nederland de ideale overdracht kandidaat gevonden.

SURF heeft samen met informatiebeveiligers van universiteiten en hogescholen een campagne ontwikkeld die bedoeld is om medewerkers en studenten bewust te maken dat zij zelf actie moeten ondernemen om veilig met persoonlijke en organisatie informatie op het internet om te gaan. De Elevator Game zal onderdeel gaan uitmaken van deze campagne. Namens SURF nam Remco Poortinga-van Wijnen (Team Lead Security innovation & operation) de Elevator Game in ontvangst tijdens de officiële overdracht op 30 november 2017. De spelers kunnen tot 21 december 2017 blijven spelen, het downloaden van de app wordt voor die tijd al niet meer mogelijk gemaakt.

Na deze formele overdracht was er ruimte voor de deelnemers om elkaar deelgenoot te maken van de informatie beveiligingscampagnes die bij de organisaties gedraaid worden. Met boeiende presentaties wisten Stedin en de Volksbank ons mee te nemen hun inventieve aanpak van hun campagnes. Het was mooi om te zien dat de deelnemers het met elkaar eens zijn dat een netwerk aanpak de beste vruchten afwerpt in de campagne. Het is daarom belangrijk om de juiste 'kartrekkers' of enthousiastelingen te vinden die samen met jou als Information Security Officer initiatieven ontplooien die bijdragen aan een hogere graad van security awareness onder de collega's bij deze diverse organisaties.

De Elevator Game wordt vanaf heden niet meer ondersteund door het CIO Platform Nederland en zal één dezer dagen via SURF beschikbaar komen. Het CIO Platform Nederland dankt IJsfontein, de deelnemende organisaties, de projectleiders en SURF voor hun inzet, vakmanschap en gedrevenheid. Informatiebeveiliging blijft een aandachtspunt voor ons allen!

« Terug

Close