Nieuwe voorzitter CIO Platform Nederland

Nieuwe voorzitter CIO Platform Nederland

20180613 Nieuwe voorzitter.jpgdonderdag 14 juni 2018

Vanaf vandaag is Arthur Govaert (CIO Radboudumc) de nieuwe voorzitter van het CIO Platform Nederland. Arthur treedt hiermee in de voetsporen van Marcel Krom (CIO PostNL) die deze rol vier jaar heeft vervuld en daarmee aan het eind van zijn termijn is gekomen.

De benoeming van het nieuwe voorzitterschap vond plaats onder toeziend oog van de deelnemers aan de Jaardag 2018. Het CIO Platform Nederland kijkt terug op bloeiende jaren onder leiding van Marcel, waarin hij hard heeft gewerkt aan meer verbinding tussen de leden, altijd klaar stond om CxO-collega’s een kijkje te laten nemen binnen PostNL en zijn eigen medewerkers altijd stimuleerde om actief te zijn in het netwerk. Marcel tekent bij als bestuurslid en zal namens het CIO Platform Nederland actief blijven in de Cyber Security Raad. 

Marcel Krom: “De digitalisering die op dit moment plaatsvindt, zorgt er voor dat IT in de afgelopen 4 jaar, bovenaan de directie-agenda staat bij onze leden. Het CIO Platform Nederland verbindt de aangesloten bedrijven, waarbij we in vertrouwen van elkaar leren. Op gebied van IT, maar ook vooral op digitaliseringsvlak. De strategie van bedrijven is grotendeels afhankelijk van de effecten van deze digitalisering. Het delen van deze inzichten is en blijft de grootste waarde van ons netwerk.” 

Daarnaast kregen we vandaag tijdens de Jaardag een kijkje in de toekomst met Arthur aan het roer. Daarbij zullen het aantrekken van nieuwe leden en het creëren van meer waarde voor de bestaande leden en hun medewerkers centraal staan. 

Arthur Govaert: “Het CIO Platform Nederland is de afgelopen jaren enorm gegroeid als vereniging. Als CIO of CDO van private en publieke organisaties zijn wij instrumenteel in de transitie die vele bedrijven doormaken. Wij ondersteunen elkaar hierin en delen best practices. Daarnaast worden we als vereniging steeds meer als het ‘digitale geweten’ gezien, waardoor we vaak spreekbuis zijn in strategische discussies op nationaal en Europees niveau. Het is dan ook een eer om als voorzitter te zijn verkozen. Ik zal samen met het bestuur en het bureau verder werken aan versterking van de samenhang binnen het CIO Platform Nederland en ons nog meer profileren als digitaal kompas in de digitale transitie die bedrijven in Nederland doormaken. Want wij geloven dat …. We make digital work!”

« Terug

Close