2e Data Science Meet & Greet in aantocht

2e Data Science Meet & Greet in aantocht

20180907 Nieuwsbericht aankondiging data science meet and greet.jpgvrijdag 07 september 2018

Om de dagelijkse praktijk en het onderwijs dichter bij elkaar te brengen organiseert het CIO Platform Nederland op woensdagmiddag 21 november a.s. voor de 2e maal het Data Science Meet & Greet Netwerkevent. Hét event waar onze lidorganisaties en data science studenten elkaar ontmoeten. Dit keer georganiseerd in samenwerking met de Universiteit Utrecht.

Eerder dit jaar organiseerden we de 1e editie van het Data science Meet & Greet Netwerkevent. Dit was zo’n groot succes dat we nogmaals groots uitpakken en op 21 november a.s. een tweede editie organiseren. Middels pitches presenteren 13 grote corporates hun activiteiten op het gebied van data science, om vervolgens kennis te maken met de data scientists van de toekomst tijdens de Meet & Greet.  

Voor wie?
Bachelor en Master IT studenten die een carrière willen starten in data science zijn van harte welkom. Het is niet persé noodzakelijk dat de studenten een data science opleiding volgen. Uiteraard is een bovenmatige interesse in data science/data analytics een belangrijk criterium. In één middag maken de studenten kennis met de volgende 13 leden van het CIO Platform Nederland: 

Data science in de praktijk
Iedere organisatie vertelt in een korte pitch van 10 minuten wat ze doen met data science. Data scientists uit de diverse organisaties delen praktijkcases, vertellen hoe een werkdag en de werkzaamheden eruit zien, bij welke projecten data science betrokken is en geven een indruk hoe het is om bij hun organisatie te werken. En ook: hoe is data science georganiseerd? Welke rollen zijn mogelijk en aan wat voor soort projecten werk je als data scientist? Dit alles om de studenten een goed beeld te geven van de mogelijkheden tijdens en na hun studie en ze kennis te laten maken met de dagelijkse praktijk van data science. Tijdens de pauze en afsluitende borrel is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Aanmelden en praktische informatie
Deelname voor de studenten is gratis. Registratie vooraf geeft de studenten toegang tot het event, dit kan tot en met 9 november. Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De voertaal tijdens het event is Engels. Locatie: Universiteit Utrecht, Science Park, Utrecht. 

Eventuele vragen kun je stellen via bureau@cio-platform.nl.

Via deze pagina is alle informatie over het programma terug te vinden

« Terug

Close