Nieuws van EuroCIO

Nieuws van EuroCIO

20180928 Afbeelding EU bijeenkomsten.pngdonderdag 04 oktober 2018

EuroCIO Supplier Satisfaction Survey onthult zwakke punten in leveranciersrelaties en behoefte aan meer gebalanceerde, innovatieve partnerschappen.

De tweede Supplier Satisfaction Survey is voltooid door de European CIO Association (EuroCIO), die belangrijke en waardevolle inzichten biedt van meer dan 100 'gebruikende' bedrijven over leverancierspraktijken, cloud en on-premise services. De Survey vergelijkt ook de belangrijkste leveranciers in verschillende domeinen die diensten, kwaliteit, levering, klantbetrokkenheid en licentie / contractbeheerpraktijken omvatten. Daarnaast heeft EuroCIO de opvattingen en plannen van de CIO's met betrekking tot exit strategieën beoordeeld.

Dit is de tweede release na de eerste enquête in 2016. De resultaten bevatten een 'wake-up call' naar leveranciers, waaruit een aanzienlijk niveau van ontevredenheid onder CIO's / gebruikers blijkt met een aantal clouddiensten in het bijzonder. Deze frustratie verklaart de vertraging van cloud-adoptie in heel Europa. Een ander probleemgebied dat door de enquête wordt bevestigd, is het niet-gelukkig zijn met de inflexibele licentie / contractbeheer praktijken van de belangrijkste leveranciers, zoals Microsoft, Oracle, SAP, IBM en Salesforce.

Gesterkt door deze resultaten, blijft EuroCIO haar  jarenlange roep om meer evenwichtige en transparante relaties met leveranciers, alsook voor innovatieve partnerschappen, voortzetten. De resultaten van de enquête werden gedeeld en besproken met het DG Concurrentie van de Europese Commissie op 17 september jl.

Daarnaast is EuroCIO beschikbaar om met leveranciers afzonderlijk te praten om specifieke resultaten en gegevens te bespreken en te analyseren, en hun eigen positie in de markt vanuit het perspectief van de CIO-leden.

Dit is een nieuwsbericht van de website van EuroCIO.

« Terug

Close