In beweging voor digitale vaardigheden

In beweging voor digitale vaardigheden

20181207 Ondertekening brief Digitaal Onderwijs Challenge.jpgvrijdag 07 december 2018

Op CIO Day hebben ruim 130 CIO's de brief aan minister Arie Slob ondertekend. Dat maakt in totaal ruim 150 handtekeningen, waarvan 35 van onze leden!

Leden die de brief hebben ondertekend zijn: ABN AMRO, AkzoNobel, Alliander, ANWB, CZ, Damen Schipyards Group, Dienst Justitiële Inrichtingen, Fokker Technologies, Fugro, Heineken International, Koninklijke BAM Groep, LeasePlan, LUMC, Mammoet, Nederlandse Spoorwegen, NIBC Bank, Nutreco, NXP, Océ, Philips, Pon, PostNL, Rabobank, Radboudumc, Robeco, Royal Vopak, RoyalHaskoningDHV, Schiphol Group, SHV, Sligro Food Group, Stedin, Thales Group, Transavia, VION Food Group en Wehkamp.

Een mooie score op ons verzoek vanuit de Digitaal Onderwijs Challenge, waar wij mede initiatiefnemer van zijn, om de gezamenlijke brief aan de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media namens het bedrijfsleven te ondertekenen. Bedankt namens alle initiatiefnemers!

De brief is op de post en inmiddels is er een afspraak met de minister in de maak. Ons verzoek? Voorkom dat het proces van Curriculum.nu vertraagt, kom in beweging voor digitale vaardigheden!

Waarom doen we dit ook alweer?

Volgens het Global Competitiveness Report 2018 van het World Economic Forum zakt Nederland inmiddels uit de top-5 van meest concurrerende landen. Het is in ons aller belang die daling om te zetten in groei, terug de top-5 in. Daarvoor is een excellent digitaal vaardige arbeidsmarkt noodzakelijk. De ontwikkelingen op het gebied van IT en technologie vragen om aanpassing van de leerstof op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Daar moeten we nu mee starten.

Wil jij de brief extra kracht bijzetten?

Dat kan! Geef de huidige generatie met 2.000.000 kinderen de kans om digitale vaardigheden te ontwikkelen en steun Stichting FutureNL bijvoorbeeld met:

  • exposure voor ons verhaal (deel dit nieuwsbericht met je communicatie-afdeling) 
  • locaties waar gastdocenten getraind kunnen worden
  • funding voor de wekelijkse gratis les de Digi-doener
  • gebruikte - maar nog adequate - laptops voor scholen

Je kunt direct contact opnemen met Stichting FutureNL via info@futurenl.org.

Meer informatie

De Digitaal Onderwijs Challenge is op initiatief van CIO of the Year 2017 Bouke Hoving (KPN) en CharITy (ICT Media), samen met Stichting FutureNL, waarin het bedrijfsleven in actie komt voor digitaal onderwijs.

« Terug

Close