Digital moet nú op agenda RvB

Digital moet nú op agenda RvB

20181213 voorzitters artikel Fotografie Eric Fecken & Roelof Pot.pngdonderdag 13 december 2018

CIO Magazine legde onze nieuwe en oude voorzitter een aantal digitale ontwikkelingen voor en vroeg hen hierover hun mening te geven.

Eerder dit jaar zat de termijn van Marcel Krom als voorzitter van het CIO Platform Nederland er op. De CIO van PostNL is inmiddels afgetreden en als voorzitter opgevolgd door Arthur Govaert, CIO van Raboudumc. CIO Magazine legde beide CIO’s een aantal digitale ontwikkelingen voor en vroeg hen hierover hun mening te geven.

Wat spreekt je meer aan: de IT-organisatie als facilitator of als (co-)innovator? En, als je kiest voor innovator, zie je dan de IT-organisaties dit waarmaken? Wat moeten ze nog doen in dit opzicht? 

Arthur Govaert: “Het moet co-innovator zijn… Ik zou niet eens weten wat een ‘IT-facilitator’ doet of hoe hij impact kan hebben. Immers, digitalisering van de business – momenteel de belangrijkste focus van de meeste bedrijven en instellingen – vereist altijd samenwerking tussen ict/technologie en business om innovatieve oplossingen te implementeren.”

Marcel Krom: “De IT-organisatie zou inderdaad co-innovator moeten zijn. Hier zie je het verschil in maturiteit. Op dit moment zie je dat 70 procent van de innovatie technologisch (of informatie)-gedreven is. Dit is een samenspel tussen de meer technologisch onderlegde en businessgedreven mensen.”

Meer lezen? Het gehele artikel van CIO Magazine vind je hier

Fotografie Eric Fecken & Roelof Pot

« Terug

Close