Euro.digital is live!

Euro.digital is live!

2019-04-26 euro.digital.jpgvrijdag 26 april 2019

Euro.digital, de vereniging van Europese CxO-verenigingen is op 9 april jl. tot leven gekomen. Het op Europees niveau vertegenwoordigen van ‘business-users of digital technologies’ heeft zo een nieuw elan gekregen. Het CIO Platform Nederland is mede-oprichter van euro.digital. 

Onwenselijke praktijken
Met naast het CIO Platform Nederland nog 9 andere nationale verenigingen als lid, vertegenwoordigd euro.digital de belangen van ruim 1000 CIO’s en organisaties. Samen willen we de Europese Commissie informeren over onwenselijke praktijken in de technologie-markt, zoals vendor-lock in, alsook de praktische uitdagingen rond regelgeving, dataverzameling en verwerking en de noodzaak om een Europese positie op te bouwen in nieuwe technologieën. 

Met internationale technologieleveranciers willen we het gesprek aangaan rond onderwerpen als onoverzichtelijke softwarelicentieschema’s, cloud exit mogelijkheden en contracten. Door samen te werken op Europees niveau, kunnen we de nationale krachten bundelen.

In contact met collega's in het buitenland
Maar ook op een concreter niveau schept dit mogelijkheden. Euro.digital verbindt CIO’s aangesloten bij het CIO Platform Nederland met collega’s in het buitenland. Bijvoorbeeld voor oplossingen bij een issue rond regelgeving in een ander Europees land.

Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van euro.digital.
Heb je vragen? Neem dan contact op met Norbert Derickx of Ronald Verbeek.

« Terug

Close