Meet & Greet Netwerkevent: de impact van data science  

Meet & Greet Netwerkevent: de impact van data science  

Meet and Greet.verslag.1.jpgvrijdag 27 april 2018

Op woensdag 25 april jl. hebben 13 leden van het CIO Platform Nederland ruim 50 data science studenten op een originele en creatieve wijze kennis laten maken met de dagelijkse praktijk van data science binnen een grote corporate tijdens het eerste data science Meet & Greet Netwerkevent.

“Het event heeft mijn verwachtingen overtroffen.” 
“Ik heb waardevolle contacten opgedaan.” 
“Wát een goede energie!”

Zomaar een greep uit de reacties van de deelnemers die we tijdens en na afloop van de data science Meet & Greet hebben ontvangen. De studenten waren vol verwondering over de brede inzetbaarheid van data science binnen de diverse organisaties. Dat er ‘echte’ data scientists op het podium stonden werd bijzonder gewaardeerd door de studenten. Als locatie voor dit event was het schitterende auditorium in het hoofdkantoor van Heijmans te Rosmalen ter beschikking gesteld.

Deze dag is georganiseerd in samenwerking met studievereniging D.S.A. Pattern. Zowel 1e als 2e jaars Master en Bachelor studenten namen deel aan de Meet & Greet. D.S.A. Pattern is de studievereniging voor alle data science studenten van de TU Eindhoven, Tilburg University en het JADS. De deelnemende studenten volgen één van de drie master tracks: Data Science Business and Governance, Data Science Entrepreneurship en Data Science Engineering. 

Het programma was dusdanig samengesteld dat studenten en leden van het CIO Platform Nederland elkaar beter konden leren kennen. Zo konden de studenten zich tijdens een 10-minuten pitch van een organisatie oriënteren op de veelzijdigheid van data science in de praktijk én kennismaken met een mogelijk toekomstige werkgever. De afgevaardigden van de leden van het CIO Platform Nederland hadden de mogelijkheid om in contact te komen met de young professional data scientists van de toekomst. Tijdens de break tussen de pitches en de lunch was er volop gelegenheid om te netwerken, vragen te stellen en nader kennis te maken. 

De volgende leden van het CIO Platform Nederland hebben met veel toewijding een pitch verzorgd: AkzoNobel, Alliander, CZ, De Nederlandsche Bank, Heijmans, Heineken, LUMC, Radboudumc, Rijksoverheid, Royal IHC, Shell, Transavia en Wehkamp. Tijdens de pitches kregen de studenten antwoord op de veel gestelde vraag; “wat kan ik straks precies gaan doen bij een organisatie als ik klaar ben met mijn data science studie?” Alle creativiteit werd ingezet om een goed beeld te geven bij de toepassing van data science in de dagelijkse praktijk. Zo konden de studenten een beeld krijgen bij de gemiddelde werkdag van een data scientist en kregen ze een indruk van de cultuur, sfeer en werkomgeving binnen de organisatie. We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkoms waarbij de wederzijdse kennismaking tussen onze leden en de studenten zeer geslaagd was! 

De impact van data science 
Dat het vak en de toepassing van data science impact heeft en dat je als data scientist echt het verschil kunt maken binnen een organisatie werd in meerdere presentaties duidelijk onder de aandacht gebracht. Zo kwam tijdens de 13 pitches veelvuldig aan de orde dat data scientists veel waarde kunnen toevoegen aan o.a. bedrijfsprocessen, de realisatie en het verbeteren van producten en dienstverlening. Met het centraal stellen van het overtreffen van de verwachtingen van de klant, afnemer, burger of patiënt kan een data scientist zeer zinvol werk opleveren. De deelnemende bedrijven lieten stuk voor stuk zien dat data science op diverse plekken binnen de organisatie een belangrijke rol speelt. Dat het vakgebied niet alleen data betreft werd ook duidelijk; afstemming met collega’s vanuit allerlei disciplines is essentieel om de uitkomsten en toepassingsmogelijkheden van data science daadwerkelijk te laten slagen. De praktische kant van de toepassing van data science (gepresenteerd door échte data scientists) in combinatie met het overbrengen van de sfeer, cultuur en het karakter van de organisatie werd zeer gewaardeerd door de studenten. 

Volgende editie
Vanwege het enthousiasme van de leden van het CIO Platform Nederland en de positieve reacties van de studenten, zijn wij voornemens om een soortelijk event in het najaar nogmaals te organiseren. Mocht jouw studievereniging interesse hebben om hierin samen te werken met ons, geef ons dan seintje via info@cio-platform.nl.

Bekijk een korte impressie van de Meet&Greet:

« Terug

Digitaliseringsbeleid invulling geven

2022-05 03 Digitaleringsbeleid03 mei 2022 In haar hoofdlijnenbrief over het digitaliseringbeleid geeft staatssecretaris Van Huffelen, samen met de andere betrokken bewindspersonen, verdere invulling van de contouren die in het coalitieakkoord geschetst zijn. Een verdieping van 20 pagina’s tekst, die aangeven dat er nog veel werk te verzetten is! lees verder

Nieuw CIO signature event 'Innovate Yourself' 5 april 2022!

2022-04-05 Changing role CIO28 februari 2022 Na het succesvolle Innovatie-event afgelopen november richt de CIO Commissie (CC) Digitale Strategie van CIO Platform Nederland zich nadrukkelijk op de persoonlijke ontwikkeling van de CIO met de CxO Themasessie: 'Innovate yourself: The Changing role of the CIO' op 5 april (15.00 -20.00 uur). lees verder

3e bijeenkomst Female IT Leaders Network CIO Platform Nederland op Internationale Vrouwendag!

2021-07-07 IT Female leader kick-off.png21 februari 2022 Op Internationale Vrouwendag 8 maart organiseert het Female IT Leaders netwerk (FILN) van CIO Platform Nederland in nauwe samenwerking met Laura Klaver (CDO), Henk van Steeg (CIO) en Prof. Margot Schumacher (RvC) van Thales een 'live' middagavondprogramma over de impact van female leadership. lees verder

Female IT leadership @Havenbedrijf Rotterdam

2021-10-28 IT Female Leader Network.Port of Rotterdam.png26 november 2021 Vorige maand ontmoetten zo'n 20 vrouwelijke IT-leiders elkaar in het prachtige gebouw van Havenbedrijf Rotterdam, gehost door Claudia de Andrade – de Wit, CIO Havenbedrijf Rotterdam, bestuurslid CIO Platform Nederland en mede-initiatiefnemer van deze netwerkgroep. lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten via het archief

Close