CIO Platform Nederland verwelkomt vier nieuwe leden

CIO Platform Nederland verwelkomt vier nieuwe leden

20180813 aankondiging nieuwe leden.jpgmaandag 13 augustus 2018

Het CIO Platform Nederland versterkt haar netwerk met de komst van 4 nieuwe leden: Port of Amsterdam, VandeVelde, Royal Cosun en de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Afgelopen periode zijn de Port of Amsterdam (logistiek, CIO Arjan Kampman), VandeVelde (retail, CIO Fred Peters), Royal Cosun (akkerbouw, CIO Ron van Gool) en de Tweede Kamer der Staten-Generaal (politiek, CIO Jan Willem Duijzer) lid geworden van het CIO Platform Nederland. 

Binnen de Port of Amsterdam wordt constant gekeken naar vernieuwing van de infrastructuur binnen het eigen havenbedrijf. Daarnaast is zij de aanjager van vernieuwing en innovatie binnen de Amsterdamse havengemeenschap m.b.v. disruptieve technologieën. Dat wordt gedaan in nauwe samenwerking met een breed pallet van stakeholders waaronder terminals, agenten, rederijen, omwonenden, sleep-/loodsdiensten etc. Port of Amsterdam is verantwoordelijk voor een grondgebied wat zo’n 1900 ha beslaat en een wateroppervlakte van 600 ha. Zij biedt plaats voor 66.000 arbeidsplaatsen en heeft een totale bijdrage van ongeveer 7 à 8 miljard toegevoegde waarde BNP. 

De missie van VandeVelde is het zelfbeeld van vrouwen te versterken dankzij modieuze lingerie en service in de winkel oftewel ‘Shaping the bodies and minds of women’. De aandacht is daarbij gericht op het bouwen van sterke elkaar aanvullende merken in het topsegment (PrimaDonna, Marie Jo en Adres Sarda). Met deze merken wil VandeVelde elke vrouw qua pasvorm én qua mode-uitstraling het beste aanbieden voor zichzelf in het segment van luxelingerie. Met een internationaal programma wil VandeVelde samen met gecertificeerde lingeriespeciaalzaken de best mogelijke service bieden aan elke consument. Daarvoor werkt zij met intensieve trainingsmodules. VandeVelde werkt samen met samen met 5.000 lingerie speciaalzaken wereldwijd en hebben een eigen retail keten die zich focust op Lingerie Styling. Om het plan te realiseren werden diverse nieuwe projecten opgestart, zijn ook de nodige nieuwe medewerkers aangeworven en wordt er geïnvesteerd in de vaardigheden van de medewerkers. De nieuwe projecten situeren zich op vier essentiële domeinen, met name Supply Chain, Brands & Channels, Bedrijfsprocessen & ICT en Leadership. 

Royal Cosun is een agro-industrieel concern (coöperatie) en stevig geworteld in de primaire sector. De bedrijven die tot Cosun behoren zijn Aviko, Duynie, Sensus, Suiker Unie, SVZ en Cosun Biobased Products. Ze maken ingrediënten en producten voor voeding die hun weg vinden naar de levensmiddelenindustrie, foodservice en retail. En in toenemende mate ook componenten voor non-food toepassingen. Royal Cosun wil de grondstof zoveel mogelijk te benutten; dat is volgens Cosun enerzijds goed voor het milieu, het rendement en het beantwoordt aan de maatschappelijke behoefte aan verantwoorde producten en productiewijzen. Zo leveren haar bedrijven ook producten aan de veevoedersector en worden restproducten gebruikt voor biogasproductie. Royal Cosun heeft een eigen innovatiecentrum met 80 medewerkers waar de productinnovatie plaatsvindt ondersteunt vanuit IT met behulp van data-analyse. Enerzijds leveren akkerbouwers veel data aan via het agriplatform en anderzijds heeft Cosun enorm veel (teelt)data in huis. Met betrekking tot de inzet van nieuwe technologieën komt de nadruk ook steeds meer te liggen op Internet of Things. 

We zijn ook blij met het hernieuwde lidmaatschap van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. De Tweede Kamer draait op informatiestromen. Informatie vanuit de maatschappij naar de politiek en vanuit de politiek weer terug naar de maatschappij. Nieuwe communicatietechnologieën spelen daarbij uiteraard een belangrijke rol. Daarnaast wordt het bieden van de juiste digitale (audio visuele) diensten en verdere automatisering van werkprocessen steeds belangrijker. 

Met deze 4 nieuwe spelers uit diverse sectoren, zien wij ons netwerk weer verder versterkt. 

Heb jij als CIO/CDO ook interesse om deel te nemen in ons netwerk neem dan contact met ons op. Lees meer over de toelatingscriteria en als je benieuwd welke organisaties nog meer lid zijn van het CIO Platform Nederland, je vindt ze allemaal terug in dit overzicht

« Terug

Close