Terugblik CIOPN-Jaardag 2022

Terugblik CIOPN-Jaardag 2022

CIOPN Jaardag 2022maandag 13 juni 2022

Op een mooie locatie met dito weer, vond op donderdag 9 juni de CIOPN Jaardag plaats. Onder het credo: ‘’Polder IT, van praten naar poetsen’’, bood de jaardag via verschillende inspirerende sprekers, actieve sessies en uiteraard onderling contact, vele mogelijkheden om concrete adviezen en/of ideeën op te doen.

De aftrap werd gegeven door directeur Ronald Verbeek en scheidend voorzitter Arthur Govaert. Als onderdeel van de opening was er bovendien een videoboodschap van staatsecretaris Alexandra van Huffelen. Zij riep de leden op om deel te (blijven) nemen aan de discussies rondom digitalisering en haar hierin van inbreng te voorzien.  

Vervolgens was het woord aan de eerste keynote-spreker. Henk Breukink (executive & board coach, chairman and supervisory board member) gaf een verhelderende toelichting over de juiste combinatie van motivatie en activiteiten van zowel individuen als organisaties en de rol van leiderschap hierin.

In een panelgesprek met de Europese zusterverenigingen uit België (Beltug), Frankrijk (Cigref) en Duitsland (Voice) verdiepten we ons verder in de ontwikkelingen in Europese regelgeving en de cruciale rol van CIO’s. Zoals Bernard Duverneuil (Cigref) opmerkt: ‘’It is a long process, but we can definitely say that we finally provide valuable input with our unique and powerful voice.’’ Aansluitend benadrukte Robert Stuyt, partner bij Brabers, de noodzaak en waarde van het perspectief van CIO’s in de beslissingen op politiek niveau en de resultaten die het over het afgelopen jaar al heeft opgeleverd. 

Naast koffie, kreeg het publiek na de pauze ook een extra stoot energie en motivatie door een energiek optreden van BoomChicago. De komediegroep brengt op geheel eigen manier een komische reflectie op de vereniging en bijvoorbeeld de rollen van de CIO en de CISO. Met deze goede stimulans gingen de deelnemers in twee rondes uiteenlopende breakouts in. Veel van de onderwerpen die momenteel binnen de vereniging spelen zijn in twaalf break-outs aan bod gekomen en hebben onze leden verdieping en de nodige tastbare voorbeelden meegegeven.

Tijdens het tweede plenaire blok werden we geïnspireerd door Catheleyne Everwijn-van Erp. Ze geeft mee om jouw verhaal als CIO en als persoon te blijven delen en andere hierin mee te nemen. Hierdoor breng je energie los die iedereen in staat stelt waarde te blijven brengen in de organisatie, ‘Tapping into the quantum power of you!’.

Na de wisseling van het voorzitterschap (zie eerder nieuwsbericht), bood de mooie locatie en het weer bovendien voldoende gelegenheid om af te sluiten met een hapje/drankje en gezellig gesprek. We hebben genoten van de goede sfeer. 

We danken alle deelnemers en sprekers voor de geslaagde jaardag! Daarnaast een groot dankwoord aan de Jaardagcommissie, Michel van Hout (CIO Dutch Flower Group), Mirjam Verhoeven (CIO VGZ), Michiel Valk (CIO Essent) en Martin Hoff (CIO EBN), die de dag heeft helpen vormgeven. We kijken terug op een zeer geslaagd programma waarin we elkaar hebben kunnen inspireren en motiveren om de volgende stap te kunnen realiseren.

« Terug

Fair Principle 6: Contractuele voorwaarden voor licenties en abonnementen zijn vrij van geografische- en entiteitsbeperkingen.

Fair Principle 610 augustus 2022 Zakelijke gebruikersverenigingen Beltug, Voice, Cigref en CIO Platform Nederland pleiten voor een evenwichtige cloudmarkt: 11 ‘fair principles’ om het digitale potentieel van Europa te ontketenen. ‘Fair Principle’ 6 vereist dat dat contractuele voorwaarden voor licenties en abonnementen vrij zijn van geografische en entiteitsbeperkingen. lees verder

Fair Principle 5: Contractuele voorwaarden mogen de keuze van de klant voor een cloudprovider, outsourcingpartner of hardwareplatform niet beperken of discrimineren

Fair Principles 0528 juli 2022 Zakelijke gebruikersverenigingen Beltug, Voice, Cigref en CIO Platform Nederland pleiten voor een evenwichtige cloudmarkt: 11 ‘fair principles’ om het digitale potentieel van Europa te ontketenen. ‘Fair Principle’ 5 vereist dat contractuele voorwaarden mogen de keuze van de klant voor een cloudprovider, outsourcingpartner of hardwareplatform niet beperken of discrimineren. lees verder

Fair Principle 4: De contractvoorwaarden moeten duidelijk en ondubbelzinnig zijn. Zij mogen niet eenzijdig worden gewijzigd.

2022-07-14 CIOPN Nieuws  - 4  Fair Prinicples 690x43514 juli 2022 Zakelijke gebruikersverenigingen Beltug, Voice, Cigref en CIO Platform Nederland pleiten voor een evenwichtige cloudmarkt: 11 ‘fair principles’ om het digitale potentieel van Europa te ontketenen. ‘Fair Principle’ 4 vereist dat contractuele voorwaarden duidelijk, ondubbelzinnig en niet eenzijdig te wijzigen moeten zijn. lees verder

CIOTV #75 Hoe staat het met de volwassenheid van digitale transformaties? met oa Martijn Koning en Arthur Govaert

ciotv 75 martijn en arthur04 juli 2022 In deze bijzondere vijfenzeventigste aflevering van CIOTV zijn huidig voorzitter Martijn Koning (Chief Digital & Sustainability Officer AutoBinck Group) en voormalig voorzitter Arthur Govaert (VP ... lees verder

Bekijk alle nieuwsberichten via het archief

Close