Vacature Operations manager

Wij zoeken een Operations manager!

Jij weet als geen ander wat de impact van digitalisering op mens, proces en organisatie kan zijn. Je bent initiatiefrijk, resultaatgericht en hebt een hands-on mentaliteit. Haal je voldoening uit het verbinden van mensen? Word dan Operations manager bij het CIO Platform Nederland!

Werken bij CIO Platform Nederland als Operations manager

Wie zijn wij? 
Wij zijn het CIO Platform Nederland, dé onafhankelijke vereniging van eindverantwoordelijken voor digitalisering en/of ICT van private en publieke organisaties in Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat de slimme inzet van technologie en data noodzakelijk is voor het realiseren van groei, flexibiliteit en toegevoegde waarde bij onze leden.

Omdat niemand alle ontwikkelingen helemaal kan overzien en we niet alleen afhankelijk willen zijn van de "goedbedoelde verhalen" van leveranciers en consultants, delen de leden onderling hun kennis en ervaringen uit. Bijvoorbeeld kennis over hoe die technologie in de praktijk werkt en wat er nodig is aan veranderingen in de organisatie, in de competenties van de medewerkers en in processen om die mogelijke waarde echt te realiseren. Het CIO Platform Nederland faciliteert de leden de benodigde expertise en ervaring onderling uit te wisselen via diverse vormen van events en communicatiekanalen. Daarnaast speelt het CIO Platform Nederland een belangrijke rol als belangenbehartiger bij diverse externe partijen en nemen we zitting in de Cyber Security Raad, Commissie ICT van VNO-NCW en werken we samen met Geef IT door en Alert Online.

Kom jij ons versterken? 
Dat kennisdelen en de belangenbehartiging gaat niet vanzelf, daar moet wel wat voor worden georganiseerd. Het bureau van het CIO Platform Nederland organiseert onder andere zo’n 60-70 events per jaar voor haar 120+ CIO/CDO's en experts uit hun organisatie. Dat betekent veel onderwerpen verkennen, met mensen in gesprek gaan, interessante programma’s voorbereiden, enthousiasme wekken én kijken via welke vorm we de kennis verspreiden. Ons team bestaat nu uit vier personen, maar er is werk voor meer! Kom jij ons versterken?

We zijn namelijk op zoek naar een Operations manager voor 32-36 uur per week.

Wie zoeken wij? 
Vind jij het leuk om mensen met elkaar in contact te brengen, sparringpartner te zijn voor CIO/CDO's, belangenbeharting voor je rekening te nemen en events te organiseren op actuele en inspirerende thema’s binnen het brede terrein van digitale transformatie? Ben jij in staat om in het Nederlands en Engels bijeenkomsten te modereren? Heb jij de visie om te helpen koers te bepalen van onze vereniging en de nauwkeurigheid om overzicht te houden op de financiële administratie? De flexibiliteit om te werken wanneer en op de locatie waarop dat nodig is en heb jij de discipline om zelfstandig aan de slag te gaan, terwijl jouw collega’s niet in de buurt zijn? Neem dan snel contact met ons op, wellicht ben jij de nieuwe collega die we zoeken!

Voornaamste werkzaamheden

 • Operationele aansturing van het bureau
 • Organiseren en modereren van bijeenkomsten op niveau van CIO's/CDO’s en inhoudelijke experts
 • Onderhouden van contacten met (potentiële) leden van het CIO Platform Nederland en het beheren van de ledenadministratie
 • Mede richting geven aan de ontwikkeling van het CIO Platform Nederland, haar dienstverlening naar de leden en invulling van voor onze leden relevante thematieken
 • Vertegenwoordigen, na afstemming met de directeur, van het CIO Platform Nederland in overleggen met externe partijen en leveranciers
 • Het voeren van regie op onze financiële administratie (extern) en leveranciers van o.a. website en back-office systemen.

 Gewenste opleiding en ervaring

 • WO werk- en denkniveau
 • Inspirerend en deskundig modereren van bijeenkomsten
 • Kennis van ICT-toepassingen en ervaring met digitaliseringsprocessen in grote organisaties
 • Op hoog niveau de eigen organisatie kunnen vertegenwoordigen en de directeur kunnen vervangen
 • Aansturen van de financiële en operationele werkzaamheden
 • Aantoonbaar netwerk binnen nationaal IT-/digitaliseringslandschap

 Gevraagde competenties

 • Belangenbehartiging en onderhandelen
 • Sensitiviteit, netwerken en omgevingsgerichtheid
 • Zelfstandig en nauwkeurig werken
 • Samenwerken en verbinden
 • Initiatiefrijk, resultaatgericht en een hands-on mentaliteit
 • Communicatief sterk in het Nederlands en Engels op verschillende niveaus met gevoel voor verhoudingen

Arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van je opleiding en ervaring bieden wij voor deze vacature een salaris van maximaal €6.000,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, 8% vakantiegeld en 27 vakantiedagen op jaarbasis (ook o.b.v. 36-urige werkweek).

Een extra maandelijkse uitkering van 25% van het (bruto)salaris is bedoeld om een eigen pensioenvoorziening op te bouwen en je te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Laat jouw interesse voor deze vacature blijken door uiterlijk vrijdag 6 september aanstaande jouw motivatie en CV te sturen naar Ronald Verbeek, directeur CIO Platform Nederland. Je kunt hem mailen met eventuele vragen over de vacature.

De eerste gesprekken plannen we in week 37/38 op dinsdag 10 september, maandag 16 september en met uitloop naar vrijdag 20 september.

Verdieping van de competenties die we zoeken:

Belangenbehartiging en onderhandelen: Je bent communicatief vaardig en je blijft kalm bij tegenspel van andere externe partijen, je houdt van complexiteit, kan vooruit denken en streeft naar een optimaal resultaat voor de leden. 

Sensitiviteit, netwerken en omgevingsgerichtheid: Je legt relatie met anderen, je gaat goed om met en ziet belangen van anderen, je uit je tactvol en zorgvuldig en kan goed luisteren. Je kan goed omgaan met complexere zaken, zoekt naar vernieuwing en kan luisteren naar signalen uit de omgeving en deze vertalen naar (innovatieve) oplossingen voor onze leden.

Zelfstandig en nauwkeurig werken: Het CIO Platform Nederland heeft geen kantoor. Dat betekent dat je veel van huis uit en op afstand van je collega’s werkt aan een gezamenlijk resultaat voor en met de leden. Je hebt de innerlijke motivatie en drive om volgens afspraak tot goede en afgestemde resultaten te komen, ook als dat vraagt om in het weekend even je mail te lezen.  Je draagt bij aan de hoge kwaliteit van onze bijeenkomsten en contacten, door een van nature grote nauwkeurigheid in voorbereiding en uitvoering van alle werkzaamheden. 

Samenwerken en verbinden: Je zoekt de samenwerking en het overleg op. Zowel met je collega’s als met de leden. Je stemt je eigen werk af op dat van anderen. Je stelt het gemeenschappelijk doel boven je persoonlijke belang. Je ziet verbanden tussen activiteiten binnen projecten, tussen projecten onderling en tussen activiteiten die binnen het platform worden ondernomen. Je signaleert deze verbanden en acteert hier op. Je deelt kennis en informatie en helpt anderen hun doel te bereiken. De beperkte omvang van het bureau noopt soms, in overleg met collega’s binnen het bureau, tot het oppakken van zaken die niet specifiek zijn beschreven of extra inspanning in drukke perioden. Kortom: je bent er als de vereniging dat vraagt. 

Initiatiefrijk, resultaatgericht en hands-on mentaliteit: Je handelt direct bij het zien van een kans of kritische situatie. Je wacht niet af maar zoekt mogelijkheden op en draagt oplossingen aan. Je draagt uit eigen beweging ideeën en voorstellen aan. Je vraagt niet gelijk aan anderen maar zorgt eerst zelf voor een goede beeldvorming en leert de context. Je bent in staat om de doelen van de vereniging te vertalen naar gerichte acties. Je grijpt in wanneer de afgesproken resultaten niet haalbaar lijken. Je werkt doelgericht en bewandelt geen zijpaden. Je zoekt methoden om efficiënt te werken en houdt planningen, deadlines en gemaakte afspraken in de gaten. Je stuurt bij waar nodig en communiceert het belang naar de betrokkenen over de stand van zaken. Je contacteert mensen in werkgroepen regelmatig over de stand van zaken.  Je bent bereid de handen uit de mouwen te steken en bij te dragen aan de uitstekende resultaten van het bureau. 

Communicatief sterk in het Nederlands en Engels op verschillende niveaus met gevoel voor verhoudingen: Je communiceert gemakkelijk, duidelijk en correct, zowel schriftelijk als mondeling, in het Nederlands en Engels. Je verplaatst je in de ontvangende partij. Je verstaat de kunst om onze doelgroep met boeiende teksten aan ons te binden. Je communiceert moeiteloos met zowel materie deskundige experts als bestuurders. Het kleine team van het bureau CIO Platform Nederland bouwt op deskundigheid, vertrouwen, open communicatie en hart voor de zaak. Daar moet je bij passen en aan bijdragen.

Close