CIO-verenigingen lanceren ‘Een perspectief op de digitale wereld van morgen’

CIO-verenigingen lanceren ‘Een perspectief op de digitale wereld van morgen’

2024-02-21  Manifesto A perspective on tomorrow's digital world29 februari 2024

Vier CIO-verenigingen lanceren hun gezamenlijk Manifest ‘Een perspectief op de digitale wereld van morgen’ met daarin vier prioriteiten die Europese-politici de komende jaren moeten aanpakken om de digitale ambities van de afgelopen jaren waar te maken en onze strategische onafhankelijkheid op basis van onze waarden in de digitale wereld te waarborgen.

De prioriteiten richten zich op: Competence, Diligence, Vigilance and Governance. Lees hieronder verder voor meer informatie, bekijk het persbericht of het Manifest zelf. Zoals jullie weten werkt CIO Platform Nederland intensief samen met CIO-verenigingen in België, Duitsland en Frankrijk. Samen vertegenwoordigen we meer dan 1035 grote Europese bedrijven die zakelijke gebruikers zijn van digitale technologieën.  

Op donderdag 22 februari 2024 publiceerden we ons gezamenlijk Manifest onder de naam ‘Een perspectief op de digitale wereld van morgen’. Daarin belichten we vier prioriteiten die de Europese instituties in hun volgende mandaat (na de Europese Parlementsverkiezingen van juni) moeten aanpakken om de digitale ambities te bereiken die tijdens het huidige mandaat zijn vastgesteld en om onze strategische onafhankelijkheid te garanderen op basis van onze waarden in de digitale wereld. 

We hebben deze bijdrage opgebouwd rond de volgende drie vragen: Wat is de gewenste impact van digitale technologie in Europa? Hoe kan de EU leiderschap bereiken op dit gebied? Wat zijn de noodzakelijke voorwaarden voor een industriële visie op de digitale toekomst? 

Om de digitale transformatie van Europa in goede banen te leiden en tegelijkertijd bedrijven en mensen in staat te stellen een mensgerichte, duurzame en meer welvarende digitale toekomst tegemoet te treden, zijn wij van mening dat Europa een alomvattende visie moet ontwikkelen op basis van 4 pijlers: Competence, Diligence, Vigilance and Governance. 

We beschouwen deze alomvattende aanpak als een van de belangrijkste kwesties voor het concurrentievermogen van Europa. Vanuit dit perspectief hebben we een lijst van 23 belangrijke beleidsvoorstellen opgesteld met als doel een inspirerende Europese visie te geven. Meer details in het Manifest zelf. 

« Terug

Close