SURF neemt formeel de Elevator Game over

SURF neemt formeel de Elevator Game over

20180214 Ondertekening overdracht Elevator Game.jpg14 February 2018

Op 13 februari heeft het CIO Platform Nederland de Elevator Game formeel overgedragen aan SURF. Elevator is een game voor de mobiele telefoon om het bewustzijn voor de informatieveiligheid van je organisatie te verbeteren. De Elevator Game wordt via Cybersave Yourself aangeboden aan alle instellingen aangesloten bij SURF.

Spelenderwijs cybersecurity aware 
De Elevator game is vanaf 2015 ontwikkeld door het CIO Platform Nederland en IJsfontein. Het doel van de game is om samen met een collega risico’s te herkennen en alert te worden op vreemde dingen. Zo leer je spelenderwijs over risico’s van phishing, sociale media, wachtwoorden en persoonlijke verantwoordelijkheid. Als je samen de puzzel oplost bereik je de lift naar het volgende level. De game heeft drie levels. 

Onderdeel van CSY
De Elevator Game wordt onderdeel van Cybersave Yourself-dienst en kan gratis door de aangesloten instellingen gespeeld worden. Tijdens de SURF Security- en Privacyconferentie konden de aanwezigen alvast kennismaken met de Elevator Game door deze zelf te spelen samen met een collega. 

Formele overdracht
Eind vorig jaar was de game al overgedragen zodat deze opnieuw opgezet en uitgebracht kon worden onder de vlag van SURF. Na een periode van testen, kan deze nu eenvoudig bij de instellingen ingezet worden om te spelen. Afgelopen dinsdag werden de handtekeningen gezet, waarmee de Elevator game ook formeel eigendom is van SURF. Namens het CIO Platform Nederland tekende Janet Cadel (programmacoördinator) de formele overdrachtspapieren, Floor Jas (afdelingsmanager Trust & Security) deed dit namens SURF. Hiermee is de Elevator game ook officieel onderdeel van Cybersave Yourself geworden. 

Zelf spelen
Instellingen kunnen de game laten spelen door hun medewerkers en/of studenten door contact op te nemen met Cybersave Yourself via info@cybersaveyourself.nl en aan te geven wie bij hun instelling de gamemasters zijn. De gamemasters zijn verantwoordelijk voor het beheer van de game bij hun instelling en het bepalen wie er meespeelt.

Lees ook het artikel 'Elevator Game overgedragen aan SURF' dat eerder op onze website verscheen.

Bron: www.surf.nl
Foto: Floor Jas (SURF, links) en Janet Cadel (CIO Platform Nederland ) tekenen de overdrachtspapieren (credits foto: Remco Poortinga, SURF)

« Back

Close