Vacature Operations manager

Wij zoeken een Operations manager!

Are you a pro-active, convincing and focused sparring partner with a hands-on mentality and up-to-date knowledge of technological developments and experience with the impact of this on people and processes? Do you enjoy connecting people and exchanging knowledge? Then we have the job for you! Read on ...

Working at CIO Platform Nederland as Operations manager

(Only available in Dutch)

Wie zijn wij? 
Wij zijn het CIO Platform Nederland, dé onafhankelijke vereniging van eindverantwoordelijken voor digitalisering en/of ICT van private en publieke organisaties in Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat de slimme inzet van technologie en data noodzakelijk is voor het realiseren van groei, flexibiliteit en toegevoegde waarde bij onze leden.

Omdat niemand alle ontwikkelingen helemaal kan overzien en we niet alleen afhankelijk willen zijn van de "goedbedoelde verhalen" van leveranciers en consultants, delen de leden onderling veel kennis en ervaringen uit. Kennis over hoe die technologie in de praktijk werkt en wat er nodig is aan veranderingen in de organisatie, in de competenties van de medewerkers en in processen om die mogelijke waarde echt te realiseren. Het CIO Platform Nederland is het netwerk waarin de benodigde expertise en ervaring wordt doorgegeven middels diverse vormen van events en communicatie kanalen.

Kom jij ons versterken? 
Dat kennisdelen gaat niet vanzelf, daar moet wel wat voor worden georganiseerd. Het bureau van het CIO Platform Nederland organiseert onder andere zo’n 60-70 events per jaar voor haar 120+ CIO/CDO's en experts uit hun organisatie. Dat betekent veel onderwerpen verkennen, met mensen in gesprek gaan, interessante programma’s voorbereiden, enthousiasme wekken én kijken via welke vorm we de kennis verspreiden. Ons team bestaat nu uit vier personen, maar er is werk voor meer! Kom jij ons versterken?

We zijn namelijk op zoek naar een Operations Manager voor 32-36 uur per week.

Wie zoeken wij? 
Vind jij het leuk om mensen met elkaar in contact te brengen, sparring partner te zijn voor CIO/CDO's en events te organiseren op actuele en inspirerende thema’s binnen het brede terrein van digitale transformatie? Ben jij in staat om in het Nederlands en Engels bijeenkomsten te modereren? Heb jij de visie om te helpen koers te bepalen van onze vereniging en de nauwkeurigheid om overzicht te houden op de financiële administratie? De flexibiliteit om te werken wanneer en op de locatie waarop dat nodig is en heb jij de discipline om zelfstandig aan de slag te gaan, terwijl jouw collega’s niet in de buurt zijn? Neem snel contact met ons op, wellicht ben jij de nieuwe collega die we zoeken!

Voornaamste werkzaamheden

 • Operationele aansturing van het bureau
 • Organiseren en modereren van bijeenkomsten op niveau van CIO/ CDO’s en inhoudelijke experts
 • Onderhouden van contacten met leden van CIO Platform Nederland, met potentiële leden en het beheren van de ledenadministratie
 • Mede richting geven aan de ontwikkeling van CIO Platform Nederland, haar dienstverlening naar leden en invulling van voor onze leden relevante thematieken
 • Vertegenwoordigen, na afstemming met de directeur, van CIO Platform Nederland in overleggen met externe partijen en leveranciers
 • Het voeren van regie op onze financiële administratie (extern) en leveranciers van o.a. website en back-office systemen.

 Gewenste opleiding en ervaring

 • WO werk- en denkniveau
 • Inspirerend en deskundig modereren van bijeenkomsten
 • Kennis van ICT-toepassing en digitaliseringsprocessen in grote organisaties
 • Op hoog niveau de eigen organisatie kunnen vertegenwoordigen en de directeur kunnen vervangen
 • Aansturen van de financiële en operationele werkzaamheden
 • Aantoonbaar netwerk binnen nationaal IT-/digitaliseringslandschap

 Noodzakelijke competenties

 • Proactief, initiatiefrijk en hands-on mentaliteit
 • Samenwerken en verbinden
 • Doelen stellen en operationaliseren
 • Communicatief sterk op verschillende niveaus
 • Gevoel voor verhoudingen
 • Zelfstandigheid en accuratesse
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Collegiaal, resultaatgericht en nauwkeurig

Arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van je opleiding en ervaring bieden wij voor deze vacature een salaris van maximaal €6.000,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, 8% vakantiegeld en 27 vakantiedagen op jaarbasis (ook o.b.v. 36-urige werkweek).

Een extra maandelijkse uitkering van 25% van het (bruto)salaris is bedoeld om een eigen pensioenvoorziening op te bouwen en je te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Reageer snel door jouw motivatie en CV uiterlijk 6 september a.s. te sturen naar Ronald, Directeur CIO Platform Nederland op ronald@cio-platform.nl. Als je meer wilt weten over deze vacature kun je hem ook e-mailen of direct contact opnemen via telefoon of WhatsApp op 0646611712.

Lees hier ons idee van de competenties die we zoeken:

Zelfstandig werken: Het CIO Platform Nederland heeft geen kantoor. Je werkt dus veel van huis uit en vaak op afstand van collega’s aan een gezamenlijk resultaat voor en met de leden. Dit moet je wel liggen! Je hebt innerlijke motivatie en drive om volgens afspraak tot goede en afgestemde resultaten te komen, ook als dat vraagt om in het weekend even je mail te lezen. 

Samenwerken en verbinden: Je zoekt de samenwerking en het overleg op. Je stemt je eigen werk af op dat van anderen. Je stelt het gemeenschappelijk doel boven het persoonlijk belang. Je ziet verbanden tussen activiteiten binnen projecten, tussen projecten onderling en tussen activiteiten die binnen het platform worden ondernomen. Je signaleert deze verbanden en acteert hier op. Je deelt kennis en informatie en helpt anderen hun doel te bereiken. Je faciliteert vanuit je eigen rol. 

Proactieve en initiatiefrijke hands-on mentaliteit: Je handelt direct bij het zien van een kans of kritische situatie. Je wacht niet af maar zoekt mogelijkheden op en draagt oplossingen aan. Je draagt uit eigen beweging ideeën en voorstellen aan. Je vraagt niet gelijk aan anderen maar zorgt eerst zelf voor een goede beeldvorming en leert de context. Je concipieert de probleemstelling en doet een voorstel voor een oplossing.  

Communicatief sterk in verschillende omgevingen: Je communiceert gemakkelijk en duidelijk, zowel schriftelijk als mondeling, in Nederlands en Engels. Je hanteert correct taalgebruik. Je verplaatst je in de ontvangende partij. Je verstaat de kunst om onze doelgroep met boeiende teksten aan ons te binden. Je communiceert moeiteloos met zowel materie deskundige experts als bestuurders.  

Fit met bureaumedewerkers: Het kleine team van het Bureau CIO Platform Nederland bouwt op deskundigheid, vertrouwen, open communicatie en hart voor de zaak. Daar moet je bij passen en aan bijdragen.  

Doelen stellen en operationaliseren: Je weet je persoonlijke doelen goed te definiëren en bent in staat om doelen van de vereniging te vertalen naar gerichte acties. 

Nauwkeurig: The devil is in the details. Je draagt bij aan de hoge kwaliteit van onze bijeenkomsten en contacten, door een van nature grote nauwkeurigheid in voorbereiding en uitvoering van alle werkzaamheden. 

Resultaatgericht: Je bent gericht op het behalen van afgesproken resultaten en doelstellingen. Je grijpt in wanneer de afgesproken resultaten niet haalbaar lijken. Je werkt doelgericht en bewandelt geen zijpaden. Je zoekt methoden om efficiënt te werken en houdt planningen, deadlines en gemaakte afspraken in de gaten. Je stuurt bij waar nodig en communiceert het belang naar de betrokkenen over de stand van zaken. Je contacteert mensen in werkgroepen regelmatig over de stand van zaken.    

Geen 9 tot 17 mentaliteit: Je bent bereid de handen uit de mouwen te steken en bij te dragen aan de uitstekende resultaten van het bureau. De beperkte omvang van het bureau noopt soms, in overleg met collega’s binnen het bureau, tot het oppakken van zaken die niet specifiek zijn beschreven of extra inspanning in drukke perioden. Kortom: je bent er als de vereniging dat vraagt.

Close